prijava_e
Novica

Tenis Slovenija prejela Častno listino OKS-ZŠZ


TS


Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez je ob jubileju 100 let ustanovitve olimpijskega pododbora v Ljubljani in Športne zveze Ljubljana Tenis Sloveniji podelil častno listino, najvišje priznanje olimpijskega komiteja Slovenije. V imenu zveze jo je na posebni podelitvi prevzel direktor Tenis Slovenije, Gregor Krušič.


OKS je ob visokem jubileju podelil najvišja priznanja za takrat ustanovljena panožna združenja in nosilne zveze takrat aktivnih in organiziranih panog na ozemlju sedanje Slovenije. “Kot predstavnik Tenis Slovenije sem ponosen, da je tenis že tako dolgo del olimpijske družine in hkrati tudi del slovenske zgodovine ter tradicije. Hkrati bi rad čestital OKS ob tem lepem jubileju. Tenis je bil kot šport prisoten že na prvih olimpijskih igrah leta 1896.


Viri pravijo, da se je takrat že igral tudi v naših krajih, nenazadnje je pisatelj Ivan Tavčar leta 1897 zgradil igrišče na svojem posestvu na Visokem, prvi klub pa je bil v Celju ustanovljen dve leti kasneje. 20. stoletje je bilo nato polno uspehov slovenskih igralk in igralcev, ki so bili tudi med zmagovalci turnirjev za grand slam. Novo stoletje prinaša nove izzive in verjamem, da bo tenis še naprej eden izmed najuspešnejših in najpopularnejših športov v Sloveniji,” je ob podelitvi nagrad dejal Gregor Krušič.


Kratko različico podelitve priznanj si lahko ogledate tukaj.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.