prijava_e
Novica

Bedene za RTV SLO: “Po Roland Garrosu je bilo premalo časa za optimalno pripravo.”


TS


Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v pogovoru za RTV Slovenija spregovoril o letošnji tekmovalni sezoni. Z rezultati je zadovoljen, a hkrati verjame, da bi lahko bil še uspešnejši. 



Koledarsko leto 2019 je Aljaž Bedene končal na 58. mestu ATP lestvice, kot 58. igralec sveta pa zaključuje tudi letošnjo sezono, v kateri je zabeležil 10 zmag in 12 porazov.


Največ zmag na enem turnirju je 31-letni Ljubljančan dosegel v New Yorku (ATP 1000 Cincinnati), kjer je ugnal štiri nasprotnike in nato izpadel v osmini finala, najboljši rezultat sezone pa mu je uspel v Rotterdamu, kjer se je na turnirju serije ATP 500 prebil do četrtfinala. Na Nizozemskem mu je uspel tudi največji skalp sezone, saj je na kolena spravil 6. igralca sveta Stefanosa Tsitsipasa.


Prav proti Tsitsipasu se je Bedene pomeril tudi na Roland Garrosu. Tam je bil v tekmi 3. kola prepričljivo boljši Grk, a Slovencu je med drugim ponagajala tudi poškodba. "Šlo je za precej veliko natrganino zadnje lože," je nesrečen trenutek komentiral Bedene, ki je dvoboj pri zaostanku z 1:6, 2:6 in 1:3 predal.


V nadaljevanju sezone ni bil 100-odstoten. "Po Roland Garrosu je bilo premalo časa, da bi se optimalno pripravil, a zaradi razmer so si turnirji hitro sledili eden za drugim. Imel sem samo še tri turnirje, na katerih nisem zaigral po svojih zmožnostih," je povedal Bedene v pogovoru za RTV Slovenija.


Z novinarko Ano Kobal se je dotaknil tudi prihajajočih olimpijskih iger.  "Želim si zaigrati za Slovenijo na olimpijskih igrah, če bodo razmere seveda izvedbo iger dovoljevale, in tam doseči tudi kar se da dober rezultat."



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.