Sanjski zaključek sezone: Zidanškova do naslova v Linzu in do nove najboljše uvrstitve!

TS

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je teniško sezono 2020 zaključila na najboljši možen način. Na turnirju serije WTA International v Linzu je skupaj z Nizozemko Arantxo Rus prišla do drugega skupnega naslova in se na WTA lestvici v konkurenci dvojic prebila na visoko 57. mesto.

Da se skupaj izjemno dobro ujameta, sta 29-letna Nizozemka Arantxa Rus in 22-letna Slovenka Tamara Zidanšek dokazali že avgusta v Palermu, ko sta prišli do svojega krstnega skupnega naslova na WTA turneji. Takrat sta bili najboljši na peščeni podlagi, tokrat pa sta v Linzu vso konkurenco pokorili na v dvorani na trdi podlagi.

V finalu boljši od prvih nosilk

Na WTA International turnirju z nagradnim skladom 202.250 ameriških dolarjev sta Rusova in Zidanškova v uvodnih dveh kolih brez izgubljenega niza ugnali naprej dvojico Paar L./Wachaczyk J., nato pa še navezo Eikeri U./Sizikova Y. V polfinalu je šlo bolj na tesno, a pred nizozemsko-slovenko navezo sta po treh nizih pokleknili tudi 2. nosilki Gabriela Dabrowski in Vera Zvonareva.

Najboljše sta Arantxa in Tamara prihranili za konec, ko sta v velikem finalu s 6:3 in 6:4 ugnali 1. nosilki, Čehinji Lucie Hradecko in Katerino Siniakovo. Slednji sta dvoboj sicer pričeli bolje in kot prvi prišli do 'breaka' (2:1), a kar 8 od naslednjih 9 iger je pripadlo Rusovi in Zidanškovi. Ti sta tako povedli s 6:3 in 3:0, nato pa dvoboj brez večjih težav pripeljali do konca.

Tamara Zidanšek je tako na WTA lestvici v dvojicah utrdila položaj druge najboljše Slovenke, saj je iz 74. mesta skočila za kar 17 mest in tako pristala na 57. mestu. Od Andreje Klepač (39. igralka sveta) jo tako loči še 18 mest, tretji najvišje uvrščeni  Slovenki Katarini Srebotnik (87. igralka sveta) pa beži za 30 mest.

WTA International Linz (Avstrija, $202.250, trda podlaga, dvorana), posamezno
1. kolo: Rus A. (Niz) - Zidanšek T. (Slo) 6:4, 6:4

Dvojice
1. kolo: Paar L./Wachaczyk J. - (4)Rus A./Zidanšek T. 4:6, 2:6