prijava_e
Novica

Naveza Rus A./Zidanšek T. v nedeljo v Linzu po drugi naslov v sezoni


TS


Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek in Nizozemka Arantxa Rus tudi Linzu dokazujeta, da se kot partnerki na igrišču odlično ujameta. V nedeljo bosta skupaj lovili še drugi naslov na turnirjih serije WTA International v letošnji sezoni. 


Po tem, ko sta Nizozemka in Slovenka v uvodnih dveh kolih zabeležili dve gladki zmagi z 2:0 v nizih, ju je v polfinalu čakalo precej težje delo. Nasproti sta jima namreč stali dve vrhunski igralki dvojic, Kanadčanka Gabriela Dabrowski (10. igralka sveta) in Rusinja Vera Zvonareva (41. igralka sveta).


Aranxta Rus in Tamara Zidanšek se nasprotnic nista ustrašili in že na samem začetku pokazali, da se tudi sami dve uveljavljata kot odlični igralki dvojic. Povedli sta s 3:0, kasneje pa prvi niz dobili s tesnih 9:7 v podaljšani igri. Drugi niz je z rezultatom 6:4 pripadel kanadsko-ruski navezi, a v tretjem sta bili znova boljši Rusova in Zidanškova.


Nizozemsko-slovenska naveza, ki je bila letos najboljša že na turnirju serije WTA International v Palermu, bo tako v nedeljo v Linzu lovila še drugi naslov v letošnji sezoni. Nasproti jima bosta stali prvi nosilki turnija, Čehinji Lucie Hradecka in Katerina Siniakova.


WTA International Linz (Avstrija, $202.250, trda podlaga, dvorana), posamezno
1. kolo: Rus A. (Niz) - Zidanšek T. (Slo) 6:4, 6:4

Dvojice
1. kolo: Paar L./Wachaczyk J. - (4)Rus A./Zidanšek T. 4:6, 2:6
Četrtfinale: Eikeri U./Sizikova Y. - (4)Rus A./Zidanšek T. 3:6, 0:6
Polfinale: (4)Rus A./Zidanšek T. - (2)Dabrowski G./Zvonareva V. 7:6(7), 4:6, 10:6 
Finale: (1)Hradecka L./Siniakova K. - (4)Rus A./Zidanšek T.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.