[Premagal je tudi Nadala in Ferrerja] Kaja Juvan z novim trenerjem iz Španije že pogleduje proti novi sezoni

TS

19-letna slovenska teniška igralka Kaja Juvan se že pripravlja na začetek nove teniške sezone. V njo bo vstopila z novim trenerjem, ki ga je izbrala skupaj s svojo ekipo in menedžersko agencijo.

Ljubljančanka, ki je v zaključku letošnje sezone na WTA lestvici prišla do najboljše uvrstitve, tj. 100. mesto, je v prispevku za RTV Slovenija strnila misli o zdaj že pretekli sezoni. "Zadovoljna sem, da sem se zdrava prebila skozi to sezono in odigrala nekaj tekem zapored brez večjih težav," je dejala mlada slovenska teniška igralka, ki je v dosedanji karieri z denarnimi nagradami na turnirjih zaslužila 519.230 ameriških dolarjev.

V novo sezono s španskim trenerjem

Ko je Kaja Juvan že odigrala svojo zadnjo tekmo v sezoni 2020, je napovedala spremembe. Po skoraj 12 letih sodelovanja se je razšla s trenerjem Robijem Cokanom, s katerim sta uspela doseči glavni cilj - preboj med najboljših 100 igralk na svetu. Zdaj se njeni ekipi pridružuje 39-letni Španec Antonio Baldellou-Esteva.

"Tu je z menoj ekipa, tudi menedžerka agencija, ki mi je pomagala pri sami izbiri," je povedala Juvanova in dodala, kaj pričakuje od novega sodelovanja. "Iščemo neko znanje, potem pa se mora igralec s to osebo tudi na splošno ujeti."

Premagal je Nadala in Ferrerja, treniral Hantuchovo in bil sparing partner Kuznetsovi

Baldellou-Esteva je leta 2002 na ATP lestvici veljal za 431. igralca sveta, svojo zadnjo uradno profesionalno tekmo pa je odigral leta 2007. Po podatkih, ki smo jih uspeli pridobiti na spletu, se je Baldellou-Esteva leta 2016 pridružil trenerskemu štabu teniške akademije 4Slam Tennis, ki deluje v Španiji.

Na uradni strani akademije je zapisano, da je novi trener Juvanove v svoji karieri premagal igralce kot so Rafael Nadal, David Ferrer in Tommy Robredo, pohvali pa se lahko z dvema osvojenima ITF turnirjima ter v dvojicah z 1 naslovom na turnirju serije Challenger in 25 ITF futures.

V preteklosti je deloval kot trener Tamire Paszek, Avstrijke, ki je leta 2006 osvojila turnir serije WTA v Portorožu, zgolj teden dni pa je deloval tudi v ekipi Slovakinje Daniele Hantuchove, nekdaj 5. igralke sveta.

Treniral je še Anastasio Pivovarovo, Jeana Juliena Rojerja, Pere Ribo, Hirokija Moriyo in Yasutako Uchiyamo, preizkusil pa se tudi kot sparing partner Svetlane Kuznetsove, nekdaj 2. igralke sveta.

Preberi več