Tennis Europe: V Budimpešti odličen začetek Cikajlove, Najzerjeve in Suljića

TS

Slovenski trio je odlično pričel z nastopi na turnirju Tennis Europe U14 v Budimpešti. Eva Cikajlo je uvodni obračun dobila z 2:1 v nizih, brez izgubljenega niza pa sta v 2. kolo tekmovanj napredovala tudi Kaja Najzer in Svit Suljić.

Eden od štirih turnirjev Tennis Europe se v tem tednu odvija v sosednji Budimpešti, kamor so se podali tudi trije slovenski predstavniki. Kot prva se je v sredo v tekmi 1. kola U14 turnirja na igrišču št. 5 predstavila Eva Cikajlo, ki je po treh nizih strla odpor domačinke Hanne Orsoyle Kovacs in tako napredovala v nadaljnje tekmovanje.

Na istem igrišču je kot tretja po vrsti nastopila Kaja Najzer, ki je bila v 1. kolu prav tako boljša od domače igralke. Floro Farkaslaki Hints je ugnala s 6:1 in 7:5.  Brez kakršnihkoli težav se je med zadnjih 16 prebil tudi Svit Suljić, ki je bil s 6:1 in 6:2 boljši od Madžara Tomasa Lazarja.

Že v četrtek, 12. novembra, vse tri slovenske predstavnike čaka nov obračun, v katerem bodo lovili četrtfinalno vstopnico.

Dekleta U14 ETC Cup Budimpešta (Madžarska, peščena podlaga, dvorana), posamezno
1. kolo: Cikajlo E. (Slo/3) - Kovacs H. (Mad) 6:2, 2:6, 6:2