prijava_e
Novica

Zidanškova v Linzu dvakrat vodila za ‘break’, a obstala v 1. kolu


TS


Slovenski teniški igralki Tamari Zidanšek se na njenem zadnjem turnirju v sezoni 2020 ni uspelo prebiti mimo uvodne ovire. Čeprav je v obeh nizih vodila z 'breakom' prednosti, je proti 7 let starejši Nizozemki Arantxi Rus izgubila s 4:6 in 4:6. 



Po tem, ko je v ponedeljek na turnirju serije WTA International v Linzu skupaj z Aranxto Rus (72. igralka sveta) zabeležila zmago v 1. kolu dvojic, je Tamara Zidanšek danes prav proti Nizozemki klonila v posamični konkurenci. Po uri in 12 minutah igre je bilo 6:4 in 6:4 za Nizozemko, ki bo decembra dopolnila 30 let.


Zidanškova je sicer obračun pričela na najboljši možen način in že v uvodni igri prišla do 'breaka'. Kasneje je Konjičanka vodila s 4:2, nato pa izgubila naslednje štiri igre ter s tem tudi uvodni niz. V drugem je prav tako Zidanškova kot prva prišla do prednosti 'breaka', a Nizozemka je vnovič našla pot do preobrata. Eno ključnih iger je Rusova dobila pri rezultatu 3:3 v drugem nizu, ko je na svoj začetni udarec že zaostajala z 0:40, a kljub temu osvojila igro.


Tako kot v prvem nizu, je tudi v drugem odločitev padla v 10. igri niza, ko je Zidanškova pri zaostanku s 4:5 in 0:40 prvo zaključno žogico še uspela rešiti, druge pač ne.


Zidanškova bo sezono poizkušala zaključiti z odmevnim rezultatom v konkurenci parov. V sredo jo skupaj z Rusovo čaka četrtfinalni obračun proti navezi Eikeri U./Sizikova Y.


WTA International Linz (Avstrija, $202.250, trda podlaga, dvorana), posamezno
1. kolo: Rus A. (Niz) - Zidanšek T. (Slo) 6:4, 6:4

Dvojice
1. kolo: Paar L./Wachaczyk J. - (4)Rus A./Zidanšek T. 4:6, 2:6
Četrtfinale: Eikeri U./Sizikova Y. - (4)Rus A./Zidanšek T. [11.11.]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.