prijava_e
Novica

Rola po tesnem obračunu z igralcem iz elitne 100-terice končal z nastopi v Marbelli


TS


Drugi najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Blaž Rola je ostal brez preboja v polfinale turnirja serije Challenger v Marbelli. V četrtfinalu ga je ustavil domačin Pedro Martinez, ki je za zmago s 7:6(2), 4:6 in 6:3 potreboval skoraj tri ure. 



Za polfinalno vstopnico na 44.820€ vrednem turnirju serije Challenger v Marbelli sta se pomerila igralca, ki sta v zadnjih tednih kazala dobro pripravljenost. Blaž Rola (152. igralec sveta) se je v začetku meseca oktobra uvrstil v polfinale turnirja serije Challenger v Bielli, Pedro Martinez (93. igralec sveta) pa je v preteklem tednu v Alicanteju zaigral v finalu.


Že v prvem nizu, ki je trajal kar uro in 12 minut, se je videlo, da bo šlo za izjemno izenačen obračun. Po podaljšani igri ga je z rezultatom 7:4 dobil Španec, a Rola se je dobro odzval in si v začetku drugega niza priigral dva 'breaka' prednosti. Povedel je s 4:1, domačin pa mu drugega niza vseeno ni prepustil zlahka. Rezultat je izenačil na 4:4, a Rola je še enkrat več odvzel servis Špancu in v naslednji igri s potrjenim 'breakom' prišel do izenačenja na 1:1.


V tretjem nizu se je za odločilno izkazala 4. igra, ko je Rola na svoj začetni udarec imel priložnost za izenačenje na 2:2, a je ni izkoristil. Španec je tako povedel s 3:1, edino priložnost za povratek pa je Rola imel v zadnji, 9. igri niza, ko je na servis Martineza imel priložnost za 're-break', a je ni izkoristil.


Kasneje bi Rola moral nastopiti še v polfinalu dvojic, a sta skupaj s Kanadčanom Stevenom Diezom svoj obračun predala.


ATP Challenger Marbella (Španija, €44.820, peščena podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo: Rola B. (Slo) - Janvier M. (Fra) 4:6, 6:2, 6:4
2. kolo: Domingues J. (Por) - Rola B. (Slo) 3:6, 3:6
Četrtfinale: Rola B. (Slo) - Martinez P. (Špa/2) 6:7(4), 6:4, 3:6


Dvojice
1. kolo: Gomez-Herrera C./Vilella M. M. - Diez S./Rola B. 6:7(5), 2:6
Četrtfinale: Diez S./Rola B. - Taberner C./Zapata Miralles B. 6:3, 6:0
Polfinale: (3)Martinez L. D./Romboli F. - Diez S./Rola B. b.b. 

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.