prijava_e
Novica

Varnost v času teniških tekmovanj


TS


TEKMOVALCI IN URADNE OSEBE

• Ne tekmujte in ne opravljajte trenažnih procesov, če imate vi ali člani vašega gospodinjstva kakršne koli simptome COVID-19, ste bili v stiku s komerkoli, ki ima simptome COVID-19, ste rizični ali v samoizolaciji.
• Zmanjšajte tveganje z ustrezno predhodno pripravo in on-line plačilom oziroma plačilom z brezstično kartico. Do nadaljnjega bo možno tudi t.i. hibridno plačevanje, kar pomeni, da bo tekmovalec lahko prijavnino eventualno poravnal tudi fizično na licu mesta tekmovanja.
• Na tekmovanje pridite oblečeni v oblačilih v katerih boste tekmovali in tik pred določenim začetnim časom tekmovanja. Domov se odpravite takoj po zaključeni tekmi.
• Vsi deležniki naj ves čas vzdržujejo priporočeno varnostno razdaljo.
• Ne rokujte se in ne imejte drugih tesnih stikov pred, med ali po tekmi. Rokovanje ob koncu tekme se lahko opravi z dotikom loparja na razdaljo.
• Žoge naj se uporabljajo samo za eno tekmo.
• Ne delite opreme ali drugih predmetov (lopar, steklenico, hrano) s soigralci ali nasprotniki.
• Vse uradne osebe na tekmovanju so dolžne upoštevati priporočila pristojnih organov (zaščitne maske, razkuževanje rok in predmetov, medosebna razdalja, higiena kašlja …).

UPOŠTEVAJTE NAVODILA GLEDE HIGIENE

• Redno si umivajte in razkužujte roke, tudi pred in po tuširanju ter po dotiku površin.
• Izogibajte se dotikanja površin, kolikor je to mogoče.
• Upoštevajte pravilno higieno kašlja (preden zakašljate/kihnete, si pokrijte usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljate/kihnete v zgornji del rokava).
• Odsvetujemo uporabo garderob in skupnih prostorov.
• Odsvetujemo uporabo pitne vode, ki je nameščena ob in na igrišču. Priporočamo, da si prinesete ustekleničeno vodo ali pa si jo natočite doma.

• Če v roku 14 dni po tekmovanju opazite simptome COVID-19 obvestite vrhovnega sodnika tekmovanja, direktorja turnirja in Tenis Slovenijo na info@tenis-slovenija.si.

ORGANIZATORJI TEKMOVANJ

1. Na vseh vstopnih in izstopnih točkah, na vsakem igrišču ter pri prijavah je obvezna namestitev razkužila.
2. Potrebno je voditi seznam prisotnih na dogodku. Seznam mora vsebovati kontaktne podatke - ime in priimek ter telefonsko številko. Pred vstopom na prizorišče je priporočeno merjenje temperature. Pri izmerjeni temperaturi tekmovalca ali spremljevalca nad 37,5 stopinj se igralca diskvalificira iz turnirja brez kazni.
3. Vsak udeleženec naj izpolni in podpiše diagnostični vprašalnik, katere je potrebno dostaviti v pisarno Tenis Slovenije, kjer se bodo hranili najmanj mesec dni.
4. Vsi udeleženci morajo nositi zaščitne maske, razen tekmovalci na teniških igriščih.
5. Gledalci in ostali obiskovalci na prizorišču niso dovoljeni, razen en spremljevalec mladoletnega tekmovalca. V skupnih prostorih (klubskem prostoru, teniških dvorani) v času tekmovanja drugi obiskovalci niso dovoljeni.
6. Stoli za tekmovalce na igrišču morajo biti na razdalji več kot tri metre in se morajo po vsaki uporabi razkužiti.
7. Priporočamo, da organizator tekmovanj vsakodnevno večkrat očisti prizorišče in redno razkužuje vse površine, predvsem tiste, ki so bolj izpostavljeni, kot so klopi na igriščih, ograje, kljuke in podobno. Poskrbeti je potrebno tudi za ustrezno čiščenje klubskih prostorov in razkuževanje sanitarij.
8. Priporoča se, da je v sodniški pisarni prisotna le ena oseba. Razdalja med čakajočimi izven pisarne pa naj bo vsaj 2 metra. Potrebno je zagotoviti redno razkuževanje mize za prijave in ostalih površin. Dotikanje katerih koli osebnih pripomočkov vrhovnega sodnika je prepovedano.
9. Priporočamo izogibanje dotikanja površin na prizorišču, kolikor je to mogoče.
10. Urnik tekmovanj in trenažnih procesov naj bo prilagojen na način, da je na prizorišču istočasno čim manj prisotnih.
11. Žoge naj se uporabljajo samo za eno tekmo.
12. Priporoča se uporaba spletnih plačil oziroma plačilo prijavnin prek računa, kar pomeni, da organizator pošlje račun za plačilo prijavnine domicilnemu teniškemu klubu tekmovalca. V kolikor to ni mogoče, svetujemo plačilo z brezstično plačilno kartico. Do nadaljnjega bo možno tudi t.i. hibridno plačevanje, kar pomeni, da bo tekmovalec lahko prijavnino eventualno poravnal tudi fizično na licu mesta tekmovanja.
13. Telesni stiki so odsvetovani. Ob koncu tekme se rokovanje lahko opravi z dotikom loparja na razdaljo.
14. Možnosti uporabe garderob odsvetujemo.
15. Pokali in medalje naj bodo nameščeni na mizi za podelitve iz katere priporočamo, da si jih, brez dotikanja podeljevalca, vzame vsak sam.
16. Skupinsko fotografiranje odsvetujemo.
17. Po zaključku tekmovanja naj tako tekmovalci kot trenerji oz. spremljevalci v najkrajšem možnem času zapustijo prizorišče.
18. Pogostitve s hrano in pijačo na tekmovanjih niso dovoljene.
19. Priporočamo redno in temeljito prezračevanje prostorov.
20. Tekmovalci, ki so imeli simptome COVID-19 ali ki so bili v stiku z nekom, ki je imel COVID-19 v zadnjih 14 dneh, se ne smejo prijaviti na tekmovanje.
21. Organizator ne sme dovoliti tekmovalcem, uradnim osebam, osebju ali gledalcem, ki so imeli simptome COVID-19 ali ki so bili v stiku z nekom, ki je imel COVID-19 v zadnjih 14 dneh, udeležitve na prizorišču.
22. Priporočamo, da organizator poskrbi za komunikacijo med lokalnim zdravstvenim domom oziroma bolnišnico ter domnevno okuženim.
23. Prijavite vse domnevne primere COVID-19 na Tenis Slovenijo (info@tenis-slovenija.si).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.