prijava_e
Novica

Odmev U14: Šeško in Rakar razred zase na Kodeljevem, pri dekletih do naslova Plošnikova


TS


V preteklem vikendu so bili aktivni tudi teniški igralci in igralke v starostni kategoriji Odmev U14. Na Kodeljevem je zmagovalec turnirja A kategorije postal Žiga Šeško, naslov v B turnirju pa je pripadel Jaki Rakarju. Deklice so se predstavile na igriščih TK Gibi, kjer je največji pokal prejela Ela Plošnik.



Na turnirju deklic v Ljubljani se je predstavilo kar 41 tenisačic, na koncu pa sta v boju za naslov ostali le še 1. nosilka Zala Vnuk (TK Talent) in Ela Plošnik (TK Triglav Kranj). Prva je že v četrtfinalu prestala pravi test, ko je po preobratu ugnala Niko Por (TK Triglav Kranj), na najboljši možen način pa se odzvala v polfinalu, ko je prvi niz proti Evi Zalokar (TK Triglav Kranj) izgubila s 5:7, nato pa naslednja dva dobila brez izgubljene igre.


Na drugi strani je nepostavljena Plošnikova v 2. kolu presenetila 2. nosilko turnirja Niko Perić (TK Šentjur) in se kasneje brez izgubljenega niza prebila do velikega finala. Tam je prvi niz proti Vnukovi dobila tesno s 7:5, v drugem pa zaigrala še bolje in zasluženo posegla po turnirski zmagi.



Tenis Slovenija (Odmev U14 - OP Ljubljana, TD Slovan, pesek)


Deklice, četrtfinale
Vnuk Z. - Por N. 3:6, 7:5, 6:1
Zalokar E. - Milosavljevič L. 1:6, 2:6
Stojneva A. - Najzer K. 3:6, 2:6
Senica A. - Plošnik E. 3:6, 4:6

Polfinale
Vnuk Z. - Zalokar E. 5:7, 6:0, 6:0
Najzer K. - Plošnik E. 0:6, 3:6

Finale: Vnuk Z. - Plošnik E. 5:7, 2:6




Šeško in Rakar zmagovalca turnirja na Kodeljevem

Ogromno mladih tenisačev se je predstavilo tudi na igriščih TD Slovan, kjer sta potekala turnirja A in B kategorije. Na A turnirju sta uvodna dva kola minila brez večjih presenečenj, o čemer priča podatek, da se je v četrtfinale uvrstilo vseh 8 nosilcev. V četrtfinalu je Nino Govedič prepričljivo s 6:3 in 6:0 ugnal 3. nosilca turnirja Petra Marna (TK Center Court), v polfinalu pa naletel na izjemno razpoloženega Žiga Šeška.


Predstavnik TK Center Court je odločno nastopal že v uvodnih kolih, odlično igro pa prihranil tudi za konec, ko je v velikem finalu s 6:0 in 6:2 ugnal 2. nosilca turnirja Jureta Božiča (ŽTK Maribor). Tudi Božič je do finala nastopal zelo prepričljivo, v finalu pa pravega recepta proti Šešku ni našel.


Na B turnirju je zaigralo 24 dečkov. Na poti do četrtfinala je dve odlični tekmi odigral Jan Vodnik (ŠD LTA), ki je med drugim izločil tudi 2. nosilca Gala Slamiča (Šporn). V polfinalu sta se do zmage prebila Jaka Rakar (TK Center Court) in Liam Lugarič (TK SB), ki sta bila boljša od Tai-Tristana Papeža (TK Otočec) in Luke Jermaniša (TK Luka Koper). V finalu je premoč kronal Rakar, ki je bil od Lugariča boljši s 6:1 in 6:1.



Tenis Slovenija (Odmev U14 - OP Ljubljana, TD Slovan, pesek)


Dečki A, četrtfinale
Šeško Ž. - Pajer Stanič A. 6:1, 6:2
Marn P. - Govedič N. 3:6, 0:6
Gorenšek K. - Šiftar J. 5:7, 5:7
Škorjanc K. - Božič J. 1:6, 4:6

Polfinale
Šeško Ž. - Govedič N. 6:0, 6:1
Šiftar J. - Božič J. 4:6, 4:6

Finale: Šeško Ž. - Božič J. 6:0, 6:2




Dečki B, polfinale
Papež T-T. - Rakar J. 1:6, 0:6
Lugarič L. - Jermaniš L. 7:6(2), 6:3

Finale: Rakar J. - Lugarič J. 6:1, 6:1



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.