prijava_e
Novica

Kavčič in Rola dobila nasprotnika v Parizu, Hercogova v Strasbourgu


TS


Z današnjim dnem se na igriščih v Parizu pričenjajo kvalifikacije za Odprto prvenstvo Francije. Mesto v glavnem delu turnirja bosta lovila tudi Blaž Rola in Blaž Kavčič, ki sta že dobila svojega prvega nasprotnika. V Franciji že tudi Polona Hercog. 



Na dan, ko bosta v Rimu odigrana oba finalna obračuna, se v Parizu že pričenja lov na uvrstitev v glavni del Roland Garrosa. Že v uvodnem dnevu se bo na teren v glavnem mestu Francije prvič podal Blaž Rola, ki v kvalifikacijah velja za 32. nosilca. Ptujčan se bo v 1. kolu kvalifikacij pomeril proti Italijanu Gian Marcu Moroniju (219. igralec sveta), s katerim se do sedaj še ni pomeril.


V torek prvi obračun čaka tudi Blaža Kavčiča, ki bo imel na papirju težje delo, saj mu bo nasproti stal nekdaj 39. igralec sveta Andrey Kuznetsov, ki je leta 2015 na Roland Garrosu že prišel do 3. kola. Rus se je tudi zavoljo težav s kolkom odločil za več kot 2-letni premor, na igrišče pa se je vrnil letos na OP ZDA. Že v New Yorku je z zmago proti Samu Querreyju dokazal, da se lahko hitro vrne med najboljše. Trenutno na ATP lestvici zaseda 569. mesto.


Hercogova pred Parizom še v Strasbourg

Po uspešnem turnirju v Rimu, s pripravo na Roland Garros nadaljuje tudi Polona Hercog. 29-letna Mariborčanka se je že preselila v Francijo, kjer bo nastopila na turnirju serije WTA International v Strasbourgu. Žreb ji je v 1. kolu za nasprotnico določil domačinko, leto dni starejšo Alize Cornet. Tenisačici se bosta med seboj pomerili že šestič, s 4:1 v zmagah pa trenutno vodi Francozinja.


Roland Garros (OP Francije, Pariz, €18.209.040, pesek, zunaj), kvalifikacije, 1. kolo
Moroni M. (Ita) - Rola B. (Slo/32) [ponedeljek, 10.00]
Kavčič B. (Slo) - Kuznetsov A. (Rus) [torek, ura še ni znana]


WTA International Strasbourg (Francije, $202.250, pesek, zunaj), 1. kolo
Hercog P. (Slo) - Cornet A. (Fra) [ponedeljek, 11.30]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.