prijava_e
Novica

Hercogova skorajda ugnala lanskoletno finalistko OP Francije


TS


Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je izgubila v osmini finala turnirja serije WTA v Rimu. V italijanski prestolnici je morala v tesnem obračunu priznati premoč lanski finalistki OP Francije, Čehinji Marketi Vondroušovi s 6:1, 1:6, 6:7 (5). Dvoboj je trajal dve uri in 22 minut.

Hercogova je tako še v 23. nastopu na turnirjih serije WTA premier 5, druga najvišja raven ženskih turnirjev, ostala brez nastopa v četrtfinalu. Drevi je zapravila lepo priložnost, potem ko je v prvem nizu prevladovala proti 21-letni Čehinji, sicer 18. igralki na računalniški lestvici WTA.

V tretji igri je prišla do odvzema servisa, nato pa vajo ponovila še dvakrat in prvi niz osvojila po vsega 27 minutah. V drugem nizu je nato izgubila deset minut trajajočo prvo igro, na kar je povsem popustila in do konca niza osvojila le eno igro.

Pred odločilnim nizom je 29-letna Mariborčanka potrebovala zdravniško pomoč za načet hrbet oziroma bok. Začetek tretjega niza pa je bil na las podoben uvodu drugega. Vondroušova je hitro prišla do odvzema servisa in povedla s 3:0. Najboljša slovenska igralka se ni predala in je v sedmi igri prišla do “rebreaka” ter nato po fizično naporni osmi igri vendarle izenačila na 4:4.

Hercogova je v 11. igri prišla do petega odvzema servisa v dvoboju. Servirala je za zmago, a je Čehinja izenačila in izsilila podaljšano igro. V njej je bila Čehinja bolj potrpežljiva in se bo v četrtfinalu pomerila z Ukrajinko Jelino Svitolino.

Hercogova, 50. igralka sveta, je v drugem krogu turnirja v Rimu proti Bertensovi (7. WTA) dosegla šele drugo zmago v karieri proti igralki iz prve deseterice, v prvem krogu pa je v vseslovenskem obračunu ugnala Kajo Juvan po treh nizih.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.