prijava_e
Novica

Hercogova po izjemnem začetku dokončala delo in v Rimu premagala 8. igralko sveta


TS


Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka Polona Hercog je v Rimu prišla do velike zmage nad 5. nosilko turnirja Kiki Bertens in si tako drugič v karieri zagotovila mesto v osmini finala turnirja serije WTA Premier v glavnem mestu Italije. 



Trenutno 50. igralka sveta, ki je v 1. kolu turnirja v Rimu po preobratu z 2:1 ugnala rojakinjo Kajo Juvan, je obračun 2. kola proti Kiki Betrens pričela na izjemen način. Nizozemka, ki na WTA lestvici zaseda 8. mesto,  pohvali pa se lahko tudi z uvrstitvijo v polfinale Roland Garrosa, je bila na začetku dvoboja povsem nemočna.


Bertensovi preobrat v prvem nizu ni uspel, Hercogovi v drugem pač

Polona Hercog je odlično čutila svoj forehand udarec, nasprotnica, za katero je bil to prvi uradni nastop po februarskem turnirju v Dohi, pa na igro Mariborčanke ni našla pravega odgovora. Slovenka je tako povedla s 5:0, a kljub temu niza ni uspela zaključiti brez težav. Nizozemka je manj grešila, Hercogova pa je pri rezultatu 5:4 morala reševati celo zaostanek z 0:30. Dobila je naslednje tri točke, kasneje pa izkoristila tretjo žogico za niz.


V drugem nizu je bila Bertensova tista, ki je odlično pričela. Povedla je s 3:0, a Hercogova je za razliko od svoje nasprotnice našla pot do preobrata in do konca dvoboja izgubila le še eno samo igro.


Za četrtfinale proti 19. igralki sveta

29-letna Mariborčanka se je z zmago proti 5. nosilki turnirja drugič v karieri prebila v osmino finala turnirja WTA Premier v Rimu. Prvič ji je to uspelo leta 2011, ko je na turnirju premagala celo 4 tekmice, saj si je mesto v glavnem delu turnirja morala premagati skozi kvalifikacijsko sito. V osmini finala je zaigrala proti Avstralki Sam Stosur in klonila s 3:6 in 4:6.


Tokat ji bo nasproti stala 19. igralka sveta, Čehinja Marketa Vondrousova. 10 let mlajša tenisačica je v 1. kolu turnirja v Rimu tesno z 2:1 v nizih ugnala Japonko Misaki Doi, v drugem pa s 6:3 in 6:3 ugnala Nizozemko Arantxo Rus. Za Polono in Marketo bo to prvi medsebojni dvoboj.



WTA Premier 5 Internazionali BNL d'Italia (Rim, $2.098.290, pesek, zunaj), posamezno
1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) - Hercog P. (Slo) 6:4, 4:6, 1:6

2. kolo: Bertens K. (Niz/5) - Hercog P. (Slo) 4:6, 4:6 

Osmina finala: Hercog P. (Slo) - Vondrousova M. (Češ/12) [18.9.]


Kvalifikacije
1. kolo kvalifikacij: Davis L. (Zda/3) - Juvan K. (Slo) 4:6, 1:6
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) - Delai M. (Ita/WC) 6:2, 6:3



Dvojice
1. kolo: Perez E./Sanders S. - Hradecka L./Klepač A. 3:6, 6:7(2)
2. kolo: (3)Dabrowski G./Ostapenko J. - Hradecka L./Klepač A. 5:7, 3:6
Četrtfinale: Hradecka L./Klepač A. - Carter H./Stefani L.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.