prijava_e
Novica

Slovenski obračun v Rimu po preobratu pripadel Hercogovi


TS


V Rimu sta se na turnirju serije WTA Premier slovenski teniški igralki Kaja Juvan in Polona Hercog pomerili kar med seboj. Prvi medsebojni obračun je pripadel devet let starejši Mariborčanki, ki je za zmago s 4:6, 6:4 in 6:1 potrebovala dve uri in 21 minut. 



Slovenki bi se na igrišče št. 1 morali podati že predvidoma ob 12.30, a se je zaradi izjemno dolgega obračuna med Japonko Misaki Doi in Čehinjo Marketo Vondrousevo pričel uro in pol kasneje. Dvoboj je bolje začela Kaja Juvan, ki je že v uvodnih igrah resneje ogrozila servis Polone Hercog. Slednja je v prvem nizu v polje spravila le 32 % prvih servisov (12/38), pri svojem začetnem udarcu pa klonila v 10. igri, ko je Juvanova izkoristila tretjo žogico za niz in ta del obračuna dobila s 6:4.


Hercogova ob pravem trenutku z odličnim servisom

Prva igra drugega niza je pripadla 19-letni Ljubljančanki, nadaljevanje dvoboja pa je pripadlo Hercogovi. Mariborčanka je v 3. igri drugega niza pri rezultatu 1:1 prvič odvzela servis nasprotnici in to v nadaljevanju niza ponovila še dvakrat. Kljub vsemu je Juvanova v 10. igri drugega niza po dveh ubranjenih žogicah za niz imela 'break' priložnost, s katero bi rezultat lahko poravnala na 5:5, a Hercogova se je takrat izkazala z izjemnim začetnim udarcem.


Za razliko od prvega in drugega niza je prva igra tretjega pripadla Hercogovi, ki je v naslednji igri rešila 4 'break' žogice in kasneje pobegnila na 3:0. Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka je v 4. igri niza sicer klonila pri svojem začetnem udarcu, a v nadaljevanju znova odigrala bolje in si tako priigrala mesto v 2. kolu. Tam jo čaka obračun proti 5. nosilki turnirja, Nizozemki Kiki Bertens, ki je bila v 1. kolu prosta. Šlo bo za 3. medsebojni obračun, uvodni je leta 2012 pripadel Slovenki, drugi pa lansko leto v Pekingu Nizozemki.


WTA Premier 5 Internazionali BNL d'Italia (Rim, $2.098.290, pesek, zunaj), posamezno
1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) - Hercog P. (Slo) 6:4, 4:6, 1:6

2. kolo: Bertens K. (Niz/5) - Hercog P. (Slo)


Kvalifikacije
1. kolo kvalifikacij: Davis L. (Zda/3) - Juvan K. (Slo) 4:6, 1:6
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) - Delai M. (Ita/WC) 6:2, 6:3




Dvojice
1. kolo: Perez E./Sanders S. - Hradecka L./Klepač A. [16.9.]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.