prijava_e
Novica

Zala U16: Petelinškova v Celju upravičila vlogo 1. nosilke, medvoški finale postaja navada


TS


Tekmovalci in tekmovalke v starostni kategoriji Zala U16 so se na igriščih TK Center Court in TK Celje merili na prvem septembrskem odprtem prvenstvu. Še drugič zapored sta se v finalu pomerila predstavnika TK Spin Medvode, znova pa se je naslova razveselil Job Japelj. Pri dekletih najboljša Pia Petelinšek. 


Na odprtem prvenstvu v Celju se je tokrat predstavilo 20 deklet. Še enkrat več je odlično formo potrdila Pika Doberlet (TK Triglav Kranj), ki se je še drugič zapored v Celju prebila vse do finala. 30. avgusta jo je v finalnem obračunu zaustavila Ana Lanišek (TK Radomlje), tokrat pa ji je naslov preprečila Pia Petelinšek (ŽTK Maribor).


Prva nosilka turnirja je bila v 1. kolu prosta, nato pa po vrsti ugnala Evo Justin (ŠTK Velenje), Ajo Tanko (Tanko), Evo Zalokar (TK Triglav Kranj) in za konec še Doberletovo.



Tenis Slovenija (Zala U16 - OP Celje, pesek)


Dekleta, posamezno, četrtfinale
(1)Petelinšek P. - (8)Tanko A. 7:6(2), 6:1
(3)Dirnbek K. - (7)Zalokar E. 1:6, 2:6
Rozman-Bešič T. - (4)Perić N. 0:6, 2:6
(5)Doberlet P. - (2)Sedej Š. 4:6, 2:0* - predaja

Polfinale
(1)Petelinšek P. - (7)Zalokar E. 4:6, 6:4, 6:4
(4)Perić N. - (5)Doberlet P. 3:6, 4:6

Finale: (1)Petelinšek P. - (5)Doberlet P. 6:3, 6:0






Japelj po Jarcu ugnal še Joksovića

Fantje v starostni kategoriji U16 so se tokrat merili na igriščih TK Center Court. Za glavnega domačega aduta Marka Požonca se je tokrat turnir zaključil v četrtfinalu, kjer je moral priznati premoč 1. nosilcu turnirja Jobu Japlju (TK Spin Medvode) Še korak dlje je uspelo priti Maticu Hribarju, prav tako predstavniku TK Center Court.



V polfinalu je Hribar poizkušal presenetiti Vanjo Joksovića (TK Spin Medvode), a bil pri tem neuspešen. Joksović je upravičil vlogo favorita, v drugem polfinalu pa je Japelj z 2:0 ugnal Borisa Barjaktarevića (TD Slovan) in tako poskrbel za drugi zaporedni medvoški polfinale. V zaključku meseca avgusta je Japelj v finalu ugnal Ažbeta Jarca, tokrat pa svojo premoč kronal proti Joksoviću, ki se je v finalu ustavil pri 5 osvojenih igrah.



Tenis Slovenija (Zala U16 - OP Center Court A, pesek)


Fantje, posamezno, četrtfinale
(1)Japelj J. - (8)Požonec M. 6:2, 6:3
(3)Barjaktarević B. - Sok N. 7:5, 6:3
Hribar M. - Bole N-G. 6:4, 6:0
Mohar V. - (2)Joksović V. 1:6, 0:6

Polfinale
(1)Japelj J. - (3)Barjaktarević B. 6:1, 6:4
Hribar M. - (2)Joksović V. 3:6, 0:6

Finale: (1)Japelj J. - (2)Joksović V. 6:2, 6:3



V preteklih dneh bi se moral na igriščih TK Center Court odvijati tudi turnir B kategorije, a so bili zaradi želje za prestavitev treh igralcev v turnir A, vsi igralci iz B turnirja prestavljeni v turnir A. V nasprotnem primeru turnirja B ne bi bilo. Igralci, ki so bili prijavljeni v turnir B, so igrali kvalifikacije v turnirju A.




Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.