prijava_e
Novica

V Rimu uspešen začetek Juvanove, Bedene na nasprotnika še čaka


TS


Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je uspešno pričela z nastopi v kvalifikacijah turnirja serije WTA Premier v Rimu. V glavnem mestu Italije bo jutri, v nedeljo, prvič nastopil tudi Aljaž Bedene.



Elita svetovnega tenisa se je že preselila v Rim, kjer bosta v prihodnjem tednu na turnirju serije Masterst nastopala tudi Rafael Nadal in Novak Đoković, na turnirju serije WTA Premier pa med drugim tudi Simona Halep in Karolina Pliškova.


Mesto na izjemno močnem turnirju si bosta skozi kvalifikacijsko sito poizkušala izboriti tudi Aljaž Bedene in Kaja Juvan. Medtem ko prvi na svojega nasprotnika v 2. kolu kvalifikacij še čaka, je Juvanova svoje delo že pričela uspešno, saj je v 1. kolu kvalifikacij po uri in 27 minutah s 6:4 in 6:1 ugnala 3. nosilko kvalifikacij, Američanko Lauren Davis. 65. igralka sveta je prvem nizu še držala stik z Juvanovo in ji 4-krat odvzela tudi igro na začetni udarec, v drugem nizu pa je Slovenka nastopila bolj odločno in dvoboj hitro zaključila.


Za napredovanje v glavni del turnirja bo Juvanova morala premagati še eno tekmico. Njena naslednja nasprotnica bo zmagovalka obračuna med Italijanko Melanio Delai (838. igralka sveta) in Japonko Nao Hibino (78. mesto).


WTA Premier 5 Internazionali BNL d'Italia (Rim, $2.098.290, pesek, zunaj), posamezno
1. kolo kvalifikacij: Davis L. (Zda/3) - Juvan K. (Slo) 4:6, 1:6
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) - Delai M./Hibino N.


ATP 1000 Internationali BNL d'Italia (Rim, €3.465.045, pesek, zunaj), posamezno
1. kolo kvalifikacij: Bedene A. (Slo/3) je prost
2. kolo kvalifikacij: Bedene A. (Slo/3) - Donskoy E./Kovalik J.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.