prijava_e
Novica

Tennis Europe: Izjemna Hojnikova do naslova v Kopru, v dvojicah najboljši Julija Bogatin in Nika Završki (FOTO)


TS


Na igriščih Teniškega kluba Luke Koper se je z današnjima finaloma v konkurenci fantov in deklet zaključil turnir serije Tennis Europe U16. Za veselje gledalcev je poskrbela Ella Hojnik, ki je v velikem finalu strla odpor 6. nosilke in se tako veselila turnirske zmage. Že v četrtek do naslova Julija Bogatin in Nika Završki. 



FOTOGALERIJA



Po tem, ko so v Kopru v preteklem tednu uspešno organizirali turnir Tennis Europe v starostni kategoriji U14, so se z organizacijo v TK Luka Koper izkazali tudi v tem tednu, ko so gostili tekmovalce in tekmovalke v starostni kategoriji U16.


V prejšnjem tednu se je na Primorskem z naslovom izkazal Luka Videnović, ki je tudi tokrat veljal za glavnega slovenskega favorita. V prvih dveh kolih je predstavnik TK Triglav Kranj ugnal rojaka Blaža Šteblaja in Ažbeta Jarca, v četrtfinalu pa bil boljši tudi od 5. nosilca turnirja Niklasa Hoffmana iz Nemčije. Pot Videnovića se je končala v polfinalu, kjer ga je z 2:0 v nizih odpravil Avstrijec Lukas Rieber.


Od Slovencev so nastopili še Vid Mohar, Carlo Angeli (oba izpadla v četrtfinalu), Tom Srakar, Boris Barjaktarević (oba izpadla v 2. kolu), Vaal Urankar, Miha Bajželj, Benjamin Borlini, Luka Boh, Luka Albreht, Nik Moder, Lukas Marjanovič, Rok Kovačič, Matic Hribar, Marko Požonec in Dejan Podovšovnik Axelsson (vsi izpadli v 1. kolu).


Dekleta poskrbela, da je naslov ostal doma

Tudi v konkurenci deklet se je predstavilo veliko domačih tekmovalk. V uvodnih kolih smo videli kar nekaj vseslovenskih obračunov, mesto v četrtfinalu pa so si uspele priigrati Anamari Žnuderl, Ella Hojnik, Nika Završki in Ana Tara Praček. Prve tri so se uvrstile tudi v polfinale, nesrečno pa se je turnir končal za Pračkovo, ki je zaradi poškodbe bila primorana predati četrtfinalni obračun.


Četrtkov vseslovenski polfinale med Žnuderlovo in Hojnikovo je z rezultatom 6:2 in 6:3 pripadel drugi. Hojnikova je odlično igro prikazala tudi dan kasneje, ko je v velikem finalu strla odpor Rusinje Ekaterine Kislitsyne ter tako "maščevala" poraz Nike Završki. Slednja je že v četrtek odličen teden kronala z naslovom v dvojicah, kjer je skupaj z Julijo Bogatin v finalu prepričljivo s 6:4 in 6:0 ugnala navezo Kislitsyna E./Ksandinov S.


Od Slovenk so nastopile še Taja Lešnik, Ivona Ahčan, Kaja Najzer, Elena Plesničar, Hana Šišak Molan, Špela Sedej (vse izpadle v 2. kolu), Karin Dirnbek, Zala Vnuk, Erika Manevska in Julija Bogatin (vse izpadle v 1. kolu)


Tennis Europe


Luka Koper Junior Open-International Junior Tennis Championships


Fantje, posamezno, polfinale
Rieber L. (Nem) - Videnović L. (Slo/4) 6:4, 6:2
Lavoratori P. (Ita) - Ungerboeck M. (Avt) 6:1, 6:1

Finale: Lavoratori P. (Ita) - Ribere L. (Nem) 6:4, 6:2


Dvojice, finale: (2)Ferolla F./Lavoratori P. - (1)Lazarcik M./Leitner T. 6:2, 6:2



Dekleta, posamezno, polfinale
Kislitsyna E. (Rus/6) - Završki N. (Slo/5) 6:1, 1:6, 6:3
Hojnik E. (Slo) - Žnuderl A. (Slo/1) 6:2, 6:3

Finale: Hojnik E. (Slo) - Kislitsyna E. (Rus/6) 6:4, 3:6, 6:1


Dvojice, finale: Bogatin J./Završki N. - Kislitsyna E./Ksandinov S. 6:4, 6:0

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.