prijava_e
Novica

Četrtfinalistka Hercogova v Istanbulu še naprej brez izgubljenega niza


TS


Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka Polona Hercog še naprej dokazuje, da se v Istanbulu počuti odlično. Na mestu, kjer se je leta 2018 že uvrstila v veliki finale turnirja serije WTA International, si je po novi zmagi zagotovila mesto v četrtfinalu. 



V 2. kolu se je Polona Hercog pomerila proti 97. igralki sveta Jasmine Paolini iz Italije. Proti 5 let mlajši tekmici Hercogova ni nastopila tako zelo prepričljivo kot v 1. kolu proti domači povabljenki, a vseeno je v ključnih trenutkih pokazala dovolj dobro predstavo, da se je po uri in 47 minutah veselila zmage s 7:5 in 6:4.


3 neizkoriščene žoge za niz niso bile usodne


Mariborčanka v 1. kolu niti enkrat ni oddala svoje servisne igre, tokrat pa dvoboja ni pričela ravno najbolje. Paolinijeva je povedla s 3:1, nato pa so sledile 4 zaporedne osvojene igre Slovenke. Kazalo je, da bo osvojila še 5. zaporedno igro in s tem tudi 1. niz, a v 9. igri pri vodstvu s 5:3 in 0:40 na servis Italijanke ni uspela izkoristiti 3 vezanih žogic za niz.


Italijanka je v naslednji igri rezultat celo izenačila na 5:5 in imela v 11. igri prednost s 40:15. Hercogova je nato zrelo odigrala nekaj naslednjih točk in si po 58 minutah vendarle zagotovila zmago v prvem nizu. V drugem sta bili tenisačici pri svojem začetnem udarcu precej bolj prepričljivi. Obe sta si priigrali po eno 'break' žogico, kot edina pa jo je uspela v 9. igri izkoristiti Hercogova, ki je takrat povedla s 5:4, v naslednji igri pa pri vodstvu s 40:30 izkoristila drugo zaključno žogico.


Polona Hercog, ki trenutno velja za 49. igralko sveta, ima v Istanbulu lepo priložnost za odmeven rezultat. Že zdaj je namreč jasno, da bo v vlogi favoritinje nastopila tudi v četrtfinalnem obračunu, ko ji bo nasproti stala boljša iz dvoboja med Paulo Badoso Gibert (94. igralka sveta) in Saro Sorribes Tormo (82. igralka sveta).


WTA International Istanbul (Turčija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno, 1. kolo
Hercog P. (Slo/3) - Cengiz B. (Tur/WC) 6:2, 6:3
Schmiedlova A. K. (Svk) - Juvan K. (Slo) 7:5, 1:6, 6:4

2. kolo
Hercog P. (Slo/3) - Paolini J. (Ita) 7:5, 6:4

Četrtfinale
Hercog P. (Slo/3) - Badosa G. P./Sorribes Tormo S.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.