Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Falknerjeva: “To je poleg finala na OP Avstralije moja največja zmaga v karieri.”

TS, 8.9.2020 22:10:00

Živa Falkner je zmagovalka edinega letošnjega profesionalnega turnirja v Sloveniji. Na igriščih TK Krka Otočec je v finalu turnirja z nagradnim skladom 15 tisoč ameriških dolarjev premagala rojakinjo Tino Cvetkovič.

Živi Falkner, ki je na začetku leta nastopila v finalu dekliških dvojic na OP Avstralije, je bila to prva profesionalna turnirska zmaga v karieri. 18-letnica je odlično pripravljenost pokazala že z naslovoma na odprtem prvenstvu v Ljubljani in v Portorožu, na najboljši možni način pa je začela tudi deveti mesec v letu.

Na domačem terenu se je prvič v karieri uvrstila v finale turnirja serije Futures in nato prišla tudi do prve zmage.

»Presrečna sem, da sem zmagala na tem turnirju. To je poleg finala na OP Avstralije moja največja zmaga v karieri. Bil je šele moj drugi nastop na profesionalnih turnirjih. Pokazalo se je, da sem v času pandemije in obdobju brez turnirjev res dobro trenirala. In ta zmaga je rezultat tega trdega dela moje celotne ekipe. Po 11 letih sodelovanja sva skupaj z Gordanom Jankovićem prišla do te nepozabne zmage. Ob tem pa sem presrečna, da mi je to uspelo na igriščih, kjer se je vse začelo. Prav tu sem pri štirih letih začela svojo teniško pot. Zdaj me čaka nastop v Rolandu Garrosu, kjer si želim priti čim dlje. Zadnji rezultati so res dobra popotnica za nastop na zadnjem turnirju za Grand Slam,» je dejala presrečna Falknerjeva.

Z organizacijo tekmovanja pa je bil zelo zadovoljen direktor Tenis Slovenije, Gregor Krušič: »Pri Tenis Sloveniji smo hvaležni TK Krka Otočec, da so organizirali in povabili TS k sodelovanju pri organizaciji letos edinega profesionalnega teniškega turnirja v Sloveniji z nagradnim skladom 15 tisoč ameriških dolarjev.

Prizadevanja so nagradile naše tekmovalke s slovenskim finalom med posameznicami, ki ga je dobila Živa Falkner. Ob tem pa je zmaga ostala doma tudi v dvojicah. To je nagrada za njihovo trdo delo, ob tem pa so dekleta dobila tudi zelo pomembne točke za lestvico WTA. Tako TK Krka Otočec kot tudi slovenski tenis je z izvedbo tekmovanja veliko pridobil, zato bomo naredili vse, da tudi naslednje leto organiziramo takšno tekmovanje.«

Finale:
Falkner Ž. (Slo) – Cvetkovič T. (Slo) 6:0, 7:6(6)

Dvojice, finale:
(4)Cvetkovič T./Lovrič P. – (3)Drahota Szabo D./Nagy A. 6:3, 6:1

Preberi več

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.