Neuspešen prehod Juvanove na peščeno podlago

TS

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je pred dnevi iz ZDA vrnila v Evropo, kjer je danes že nastopila na turnirju serije WTA International v Istanbulu. V tekmi 1. kola je 19-letna Ljubljančanka morala priznati premoč 6 let starejši Slovakinji Anni Karolini Schmiedlovi.

Kaja Juvan se svojega prvega nastopa na turnirju serije WTA International v turški prestolnici ne bo spominjala z veseljem. Turnir namreč zapušča že po 1. kolu, po tem ko jo je s 7:5, 1:6 in 6:4 po 2 urah in 19 minutah ugnala trenutno 182. igralka sveta Anna Karolina Schmiedlova. 25-letna Slovakinja sicer po kvaliteti sodi precej višje, o čemer priča tudi podatek, da je leta 2015 na WTA lestvici že zasedala 26. mesto.

Izgubila 8 servisnih iger

Tenisačici sta bili v zgodnji fazi obračuna pri osvajanju iger na svoj začetni udarec zelo neuspešni. Od uvodnih 8 iger je eno servisno igro dobila le Schmiedlova, ki je v 12. igri izkoristila svojo drugo žogico za niz in po 53 minutah povedla s 7:5. V drugem nizu je Juvanova odigrala precej bolje in imela že v 6. igri pri vodstvu s 5:0 prvo žogico za izenačenje na 1:1 v nizih, a Slovakinja je niz uspela podaljšati za eno igro.

V začetku tretjega niza sta tenisačici znova po 2-krat klonili na svoj začetni udarec, v večkrat ključni 7. igri niza pa je znova z 'breakom' prednosti povedla Schmiedlova. Slednja je pri vodstvu s 5:3 na servis Juvanove že imela 4 žogice za zmago (3 vezane), a Slovenka se je začasno rešila. V zadnji 10. igri sta bili tenisačici poravnani na 30:30, nato pa je Slovakinja zadela odličen servis, ob 5. zaključni žogici pa dočakala napako Juvanove.

Danes se bo v Istanbulu na teren podala še Polona Hercog, ki se bo predvidoma ob 18. uri pomerila proti domači povabljenki Berfu Cengiz (387. na WTA lestvici).

WTA International Istanbul (Turčija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno, 1. kolo
Hercog P. (Slo/3) - Cengiz B. (Tur/WC)
Schmiedlova A. K. (Svk) - Juvan K. (Slo) 7:5, 1:6, 6:4

Preberi več