prijava_e
Novica

Hercogova in Juvanova dobili nasprotnici v 1. kolu turnirja v Intanbulu


TS


V času, ko se na Odprtem prvenstvu ZDA pričenja drugi tekmovalni teden, so nekatere predstavnice nežnejšega spola že pričele s pripravami na zadnji turnir za Grand Slam v letošnji sezoni, ki se bo odvijal v Parizu. V Istanbulu bosta do odmevnega rezultata poizkušali priti Polona Hercog in Kaja Juvan. 


Bilo je leta 2018, ko je Polona Hercog na turnirju serije WTA International v Istanbulu nastopala izjemno uspešno in po 4 zmagah šele v finalu klonila proti Francozinji Pauline Parmentier. Lansko leto Mariborčanka v Turčiji ni nastopila, letos pa bo na več kot 200.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju znova poizkušala priti do odmevnega rezultata.


29-letno Štajerko za začetek v 1. kolu čaka obračun proti domačinki Berfu Cengiz (387. igralka sveta), ki bo v glavnem delu turnirja nastopila kot povabljenka organizatorjev. V primeru zmage, Hercogovo v 2. kolu čaka dvoboj proti boljši iz obračuna med Italijanko Jasmine Paolini (97. igralka sveta) in Švicarko Stefanie Voegele (114. igralka sveta).


Na papirju težja naloga v 1. kolu čaka drugo slovensko predstavnico Kajo Juvan, kateri je žreb namenil obračun proti Anni Karolini Schmiedlovi. Slovakinja, ki sicer trenutno na WTA zaseda "šele" 182. mesto, sodi precej višje, o čemer priča tudi podatek, da je leta 2015 kot 20-letnica veljala že za 26. igralko sveta. Schmiedlova je v karieri osvojila 3 WTA turnirje, tudi na turnirjih največje četverice pa se 2-krat že prebila do 3. kroga.


WTA International Istanbul (Turčija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno, 1. kolo
Hercog P. (Slo/3) - Cengiz B. (Tur/WC)
Schmiedlova A. K. (Svk) - Juvan K. (Slo)

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.