prijava_e
Novica

Hradecka in Klepačeva izsilili 3. niz, a ostali brez napredovanja


TS


Od letošnjega Odprtega prvenstva ZDA se je poslovila še zadnja slovenska predstavnica. Andreja Klepač je v konkurenci ženskih dvojic skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko klonila v osmini finala.


Andreja Klepač, ki je na Odprtem prvenstvu ZDA v letih 2007 in 2008 nastopila tudi v glavnem delu turnirja med posameznicami, v zadnjih letih predstavlja glavno slovensko orožje v konkurenci parov.


Letos je v Flushing Meadowsu tako kot lani združila moči s Čehinjo Lucie Hradecko, s katero je lani do največjega skupnega uspeha prišla v Cincinnatiju, kjer sta tenisačici v finalu ugnali navezo Groenefeld A./Schuurs D.


Po uspešnem Cincinnatiju sta lani Klepačeva in Hradecka na OP ZDA klonili v 1. kolu, letos pa sta obstali na naslednji oviri. V 1. kolu sta brez večjih težav ugnali dvojico Olaru R./Sorribess Tormo S., v 2. kolu pa sta previsoko oviro predstavljali Američanki Asia Muhammad in Taylor Townsend.


Domačinki sta v prvem nizu dvakrat odvzeli servis Hradecki in Klepačevi ter ga po 27 minutah dobili s 6:3, prava drama pa se je odvijala v 2. nizu. Tam sta Muhammadova in Townsendova pri vodstvu s 6:5 že servirali za zmago, a Slovenka in Čehinja sta kljub temu uspeli izsiliti 3. niz. V zadnjem delu obračuna sta znova več pokazali domačinki, ki sta delo dokončali z zmago s 6:0.


OP ZDA (New York, $21.656.000, trda podlaga, zunaj), ženske, dvojice
1. kolo: Olaru R./Sorribes Tormo S. - Hradecka L./Klepač A. 3:6, 2:6
Osmina finala: Hradecka L./Klepač A. - Muhammad A./Townsend T.  3:6, 7:6(6), 0:6



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.