prijava_e
Novica

21. igralka sveta na OP ZDA zaustavila Juvanovo, napredovanje Klepačeve


TS


Slovenija po treh dneh Odprtega prvenstva ZDA ostaja brez svojega predstavnika v posamični konkurenci. Po tem, ko je Aljaž Bedene klonil že v 1. kolu, je premoč nasprotnici v 2. kolu morala priznati tudi Kaja Juvan. Napredovanje v osmino finala si je v dvojicah zagotovila Andreja Klepač.


Kaja Juvan je v obračunu proti 21. igralki sveta Anett Kontaveit zaman lovila svojo prvo uvrstitev v 3. kolo turnirja za Grand Slam. 19-letna Ljubljančanka proti Estonki ni imela svojega dne, o čemer priča tudi podatek o le 2 osvojenih igrah na svoj začetni udarec.


Edina slovenska predstavnica v posamični konkurenci dvoboja ni pričela najbolje in se že po nekaj minutah znašla v zaostanku z 0:3. Nadaljevala je bolje, rezultat poravnala na 3:3, na servis Estonke prišla do rezultata 30:30, nato pa je znova pobudo prevzela 14. nosilka turnirja. Ta je v nadaljevanju dobila prav vse igre na servis Slovenke in se po uri in 14 minutah igre veselila zmage s 6:4 in 6:1.


Juvanova je tako še drugič v svoji karieri obstala v 2. kolu turnirja velike četverice. Lani je bila v Wimbledonu od nje po 3 nizih boljša Američanka Serena Williams. Kontaveitova se bo za mesto v osmini finala pomerila proti boljši iz obračuna med Poljakinjo Magdo Linette in Makedonko Danko Kovinić.


Češko-slovenska naveza začela uspešno

Po porazu Juvanove v New Yorku od slovenskih predstavnikov ostaja le še Andreja Klepač, ki je v 1. kolu ženskih dvojic skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko brez večjih preglavic ugnala navezo Olaru R./Sorribes Tormo S. Češko-slovenska naveza se je po uri in 15 minutah igre veselila zmage s 6:3 in 6:2.


OP ZDA (New York, $21.656.000, trda podlaga, zunaj), ženske, posamezno
1. kolo: Arconada U. M. (Zda) - Juvan K. (Slo) 4:6, 6:7(2)
2. kolo: Juvan K. (Slo) - Kontaveit E. (Est/14) 4:6, 1:6


Dvojice
1. kolo: Olaru R./Sorribes Tormo S. - Hradecka L./Klepač A. 3:6, 2:6
Osmina finala: Hradecka L./Klepač A. - Muhammad A./Townsend T. ALI Mattek-Sands B./Zhang S.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.