Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

V petek se je zaključil turnir Ljubljana Tivoli Open 2020


TS, 2.9.2020 16:12:00

V petek, 28.8. se je zgodil še en popoln teniški dan v Tivoliju. Ob upoštevanju strogih ukrepov NIJZ in priporočil TZS so igralci in igralke pripravili prijetno teniško vzdušje, za zaključek dneva pa je organizator za nastopajoče ter sponzorje turnirja pripravil žar večer z zabavnim programom.

Nastopili sta plesalki na drogu, tamburaški oktet iz Dragatuša, predstavniki RIC Bela Krajina so predstavili njihove značilne izdelke, pevka Neža pa je navdušila z odličnim pevskim nastopom.

Petek je prinesel tudi sedem zmagovalcev, pet v posamični in dva v kategoriji parov. V najmlajši kategoriji M 35+ smo spremljali zanimiv in napet obračun med Alešem Mačkom in Klemnom Kadivnikom. Odločila je večja zanesljivost prvega in Maček je slavil z rezultatom 6-3 6-4. V kategoriji M 40+ je naslov osvojil Jure Jamšek , ki je v finalu s 6-2 6-0 premagal Miho Oberstarja.

Ostali obračuni:

Končani so bili tudi obračuni v kategoriji 65+. V turnirju, ki se je igral po sistemu RR je slavil Brane Dolčič , drugo mesto je osvojil Igor Kovač. V moški kategoriji 70 + je bil najboljši Marjan Furlan, ki je s 6-1 6-0 ugnal Toneta Prešerna. V najstarejši moški kategoriji 75+ je v RR turnirskem sistemu največ zmag pridelal Ivo Drenovec , drugo mesto je osvojil Franc Bradan. Med ženskami 35 – 50 let je bila najboljša Kristina Vanceta, drugo mesto je osvojila Alenka Hiti. V kategoriji žensk 50+ je naslov osvojila Vera Pajenk. Finalno tekmo ji je Milena Dolčič zaradi poškodbe predala.

Štiri zmagovalce med moškimi smo dobili v soboto.

V kategoriji M 45+ sta se za naslov borila Marko Lopatič in Miha Orel.
V kategoriji M 50+ sta se udarila Igor Božičnik in Robert Purič.
V kategoriji M 55+ sta finalu nastopila Janez Škrjanec in Miran Stefanovič.
V kategoriji M 60+ pa sta bila finalista Rudi Bradelj in Bojan Borko.

Med moškimi dvojicami sta naslov v kategoriji 60+ osvojila Marjan Žižek in Andrej Pergar, ki sta v finalu s 6-3 6-1 premagala Iva Drenovca in Pavla Žerjava. Med moškimi dvojicami 55+ so se za naslov borili Sašo Svoljšak in Sašo Štiftar ter Roman Medvešek in Jernej Dragoš. V kategoriji moških do 50 let je bil finale med Jovanovičem in Pleterškom ter Omanovičem in Gradišarjem. Med mešanimi dvojicami do 55 let so bila na sporedu še tri srečanja. Med mešanimi dvojicami nad 55 let so se v finalu pomerili Marjan Žižek in Vera Pajenk ter Vesna Stanko in Bojan Borko.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.