prijava_e
Novica

Juvanova drugič za 3. kolo na turnirju za Grand Slam


TS


Tretji dan na Odprtem prvenstvu ZDA prinaša kar dva slovenska obračuna. Kaja Juvan bo drugič v karieri lovila mesto v 3. kolu turnirja za Grand Slam, prvi obračun na prvenstvu pa čaka tudi Andrejo Klepač, ki bo znova združila moči s Čehinjo Lucie Hradecko. 



Edina slovenska predstavnica v posamični konkurenci Kaja Juvan je v uvodnem kolu z rezultatom 6:4 in 7:6(2) ugnala domačinko Usue Maitane Arconado. "Šlo je za posebno izkušnjo, saj gre moj prvi Grand Slam turnir, na katerem ni prisotnih gledalcev," je dejala 19-letna Ljubljančanka in dodala: "Tako jaz kot tudi moja tekmica sva veliko nihali, a pomembno je, da sem na koncu odigrala dobro in dvoboj zaključila kot je to potrebno."


Juvanova se je že dotaknila tudi naslednje tekmice, Anett Kontaveit, s katero se bo v sredo pomerila kot prva na igrišču št. 7. "Tekmice ne poznam dobro. Z Robijem sva jo sicer gledala, zdaj je na nas, da se nanjo dobro taktično pripravimo." Estonka na WTA lestvici zaseda 21. mesto, v New Yorku pa ji pripada vloga 14. nosilke. Za Juvanovo bo to 2. nastop v 2. kolu turnirja za Grand Slam. Pred tem je Slovenka mesto v 3. kolu že lovila lani v Wimbledonu, ko je močno namučila Američanko Sereno Williams.


Kot prvi bosta na igrišče št. 14 stopili tudi Lucie Hradecka in Andreja Klepač, ki se bosta v 1. kolu ženskih dvojic pomerila proti romunsko-španski navezi Olaru R./Sorribes Tormo S. V dvojicah je letos v glavni del turnirja uvrščenih 32 parov, kar pomeni, da bi Hradecka in Klepačeva z morebitno zmago že postali udeleženki osmine finala.


OP ZDA (New York, $21.656.000, trda podlaga, zunaj), ženske, posamezno
1. kolo: Arconada U. M. (Zda) - Juvan K. (Slo) 4:6, 6:7(2)
2. kolo: Juvan K. (Slo) - Kontaveit E. (Est/14) [17.00]


Dvojice
1. kolo: Olaru R./Sorribes Tormo S. - Hradecka L./Klepač A. [17.00]



ŽE IZPADEL

Moški, posamezno
1. kolo:
Ruusuvuori E. (Fin) - Bedene A. (Slo) 6:3, 3:6, 6:1, 4:6, 6:1

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.