Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

FOTO: Drametova po 2 zmagah prvič v glavnem delu profesionalnega turnirja


TS, 2.9.2020 9:58:00

V torek se je nadaljeval teniški turnir Krka Open Otočec 2020 z nagradnim skladom 15.000 USD. Po osemnajst urnem dežju je marljivim delavcem  teniškega centra Otočec Terme Krka uspelo usposobiti igrišča in omogočiti nadaljevanje kvalifikacij.


FOTOGALERIJAŽe v kvalifikacijah smo gledali nekaj razburljivih dvobojev, od Slovenk se je naprej uspela prebiti le Petja Drame. Petja je v prvem krogu premagala Novomeščanko Jeleno Kovačevič in v finalu kvalifikacij še Švicarko Ayline Samardzic 6:3 7:5. Poleg Petje je edino presenečenje kvalifikacij pripravila Hrvatica Tara Wurth, ki je premagala Nemko Sabrino Rittberger.


V popoldanskem sporedu so se pričela srečanja prvega kroga v konkurenci dvojic. Že takoj smo imeli priložnost uživati v potezah obeh predstavnic TK Krka Otočec. Prvi sta svoje delo zaključili Živa Falkner in Maria Bondarenko (RUS), ki sta z dvakrat po 6:0 premagali sestri Gvozdenović iz Srbije. Na sosednjem igrišču sta Nika Zupančič in Tjaša Klevišar po uvodnem ogrevanju in izenačenem rezultatu na 3:3, v nadaljevanju zaigrali bolj agresivno in predvsem bolj zanesljivo ter zmagali 6:3 in 6:2 proti slovenski dvojici Čizmič/Venta.


Na sporedu je bilo tudi pet dvobojev prvega kroga glavnega turnirja posameznic. Žal sta obe slovenski igralki, ki sta nastopili, morali priznati premoč nasprotnicam. Prva je na igrišče stopila Pia Lovrič, ki ji Nemka Nastja Schunk ni pustila veliko priložnosti. Kljub borbenosti Pie, so vse ključne točke pripadle Nemki, ki je prevladovala z močnimi udarci z osnovne črte. Tudi končnih 6:1 in 6:2 to dokazuje. Na sosednjem igrišču je svoj dvoboj proti Slovakinji Romani Cisovki igrala obetavna Tara Gorinšek. Po gladko izgubljenem prvem nizu, smo v drugem gledali bolj izenačen dvoboj in v trenutkih, ko je kazalo, da bi lahko prišlo do preobrata, je Tara žal naredila nekaj napak in omogočila napredovanje Slovakinje s 6:1 in 6:3.


V sredo so na sporedu preostali dvoboji v prvem krogu posameznic. Prva bo na igrišče številka 3 ob 10 uri stopila domačinka Živa Falkner. Njena nasprotnica bo Nemka Chantal Sauvant, ki se je prebila iz kvalifikacij. Živa je januarja letos zaigrala v finalu odprtega prvenstva Avstralije v dvojicah in je trenutno 42. mladinka na svetu. Takoj za njo ba na istem igrišču okoli 11:45 svoj prvi dvoboj odigrala Nika Zupančič. Njena nasprotnica bo Hrvatica Tara Wurth, ki je prikazala odlično igro v kvalifikacijah. Nika igra tenis in študira medicino na Univerzi v Seattlu (ZDA) in se bo po dveh letih vrnila na slovenska igrišča.


Ob 10ti uri bo svoj dvoboj proti tretji nosilki, Madžarki Drahota Szabo pričela tudi Tjaša Klevišar, od 11:30 dalje pa pričakujemo tudi dvoboje prve nosilke, Veronike Erjavec proti Nizozemski Chanel Jannsen in Petje Drame proti tretji nosilki, Francozinji Manon Leonard.


V tretjih dvobojih na igriščih 2 in 3 bosta nastopile Tina Cvetkovič proti peti nosilki, Norvežanki Malene Helgo in šesta nosilka, Manca Pislak, proti Slovakinji Timei Jaruskovi.


Dvoboje na igriščih 2 in 3 lahko spremljate v neposrednem prenosu na spletni strani www.tenis-krka.org. Spletni prenos zagotavlja Šolski center Novo mesto.


Kljub zahtevnim pogojem organizacije vse na turnirju poteka odlično. Slovenska sodniška ekipa pod vodstvom glavnega sodnika Anžeta Blaža Pipana in organizator, TK Krka Otočec pod operativnim vodstvom Evgenije Burger skrbi, da imajo vse igralke odlične pogoje za igro.


Vse informacije o turnirju in galerijo slik lahko najdete na www.tenis-krka.org

Vir: Teniški klub Krka Otočec

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.