prijava_e
Novica

Juvanova z odliko opravila s krstnim nastopom na OP ZDA


TS


Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je uspešno pričela z nastopi na Odprtem prvenstvu ZDA 2020. V svojem sploh prvem nastopu v Flushing Meadowsu je 19-letna Ljubljančanka strla odpor 2 leti starejše domačinke Usue Maitane Arconade in si tako drugič v karieri zagotovila mesto v 2. kolu turnirja za Grand Slam. 


Če se je lansko leto Odprto prvenstvo ZDA odločila izpustiti zaradi mature, letos pravih ovir za nastop v Flushing Meadowsu ni bilo. Kaja Juvan se je ekspresno privadila razmeram v t.i. mehurčku v New Yorku in se drugič v karieri uvrstila v 2. kolo turnirja za Grand Slam.


Trenutno 113. igralka sveta svojega obračuna proti domačinki Usue Maitane Arconadi ni odigrala brez napak, a vseeno pokazala dovolj dobro igro, da je brez večjih preglavic napredovala v 2. kolo. Od igralke, ki na WTA lestvici zaseda 140. mesto, je bila Ljubljančanka po uri in 55 minutah boljša s 6:4 in 7:6(2).


Američanka v 2. nizu servirala za niz

Tako v prvem kot tudi v drugem nizu sta tenisačici bili nevarni na servis nasprotnice, a v obeh primerih je bila v ključnih trenutkih bolj zbrana Slovenka. Slednja je Američanki ponudila 16 'break' žogic, a jih kar 11 uspešno ubranila. Sama si je na drugi strani priigrala 11 žogic za odvzem servisne igre nasprotnici in bila pri tem uspešna 6-krat. Kljub temu je Arconada predvsem v 2. nizu imela svoje priložnosti in pri vodstvu s 6:5 tudi servirala za zmago v nizu. Juvanova se je odzvala v slogu največjih, izsilila podaljšano igro, tam pa nasprotnici dopustila le 2 točki.


Za mesto v 3. kolu se bo Juvanova pomerila proti Estonki Anett Kontaveit, s katero se v dosedanjem delu kariere še ni pomerila. 24-letna Estonka velja za 21. igralko sveta, v New Yorku pa ji pripada vloga 14. nosilke. Dobro pripravljenost je pred dnevi potrdila s prebojem v četrtfinale turnirja serije WTA Premier.



OP ZDA (New York, $21.656.000, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo: Arconada U. M. (Zda) - Juvan K. (Slo) 4:6, 6:7(2)
2. kolo:  Juvan K. (Slo) - Kontaveit A. (Est/14)



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.