Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Bedene pred OP ZDA: Vsi fantje, ki so v TOP 100, znajo igrati tenis


TS, 30.8.2020 11:21:00

Na prvem turnirju za grand slam (OP ZDA) po vrnitvi na igrišča po pandemiji bo od Slovencev nastopil le Aljaž Bedene. Prvi tekmec Bedeneta, ki je trenutno 61. igralec na svetu, bo 21-letni Finec Emil Ruusuvuori.

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec je lani prišel do najboljše uvrstitve na Odprtem prvenstvu ZDA. Premagal je Jožefa Kovalika in Benoita Pairea, v 3. krogu pa ga je zaustavil Nemec Alexander Zverev.


Aljaž, že nekaj časa ste v ZDA. Nam lahko malce opišite kakšne so trenutne razmere v New Yorku?
Se mi zdi, da je bilo tukaj kar nekaj sprememb. Predvsem mislim na nošenje maske. Naše gibanje je omejeno na hotel in tenis. Z avtobusom se vozimo približno eno uro. Veliko stvari je drugačnih. Pobiralci žog imajo maske, ne dajejo brisač. To je postala že nekakšna rutina, na katero se je bilo treba navaditi. Vsi okoli tebe nosijo masko. Turnir poteka brez gledalcev. Sam si moraš pobirati brisačo. Ni isto. Občuti se neka praznina. Ni najlažje, vsako tekmo sem se kar nekaj časa privajal na to.  Ampak ok. Veliko stvari se je v šestih mesecih zgodilo. Nismo igrali tekem, priti je bilo potrebno v ritem. Nekateri smo prišli boljše pripravljeni, nekateri slabše. Z začetkom sem zelo zadovoljen. Nisem pričakoval takšnega začetka, ker so bile priprave in treningi slabi. Jaz sem sicer naredil kar sem najbolje lahko, ampak igralci s katerimi sem treniral niso bili na nivoju igralcev, ki so tukaj. To se pač v nekaj mesecih pozna. Načelom smo dva meseca pred Avstralijo brez tega in se takrat nekako lahko vrneš. Zdaj je bilo pet mesecev in sem mislil, da bo težje, ampak je bilo dovolj hitro in jaz sem zelo zadovoljen.


Kakšen jo torej ta vsakdan, kako se ostali soočajo z novo realnostjo?
Glede sprememb smo igralci zadovoljni, da se je spet začelo vse odvijati, pa čeprav pod takšnimi pogoji. Položaj s koronavirusom ni najbolj prijeten. Jaz osebno se tega ne bojim. Tukaj smo sami športniki oziroma osebje, ki ni starejše. Tisti, ki pa so, so z veseljem tukaj. Dobro je, da smo na vsake štiri dni testirani. Priložnost za okužbo je toliko manjša, ker smo v nekakšnem mehurčku. Torej samo hotel in tenis. Zdi se mi, da je organizacija dobra in tako se lahko osredotočamo samo na turnir.


Kaj pravite na žreb v prvem kolu? Vaš prvi tekmec je 21-letni Emil Ruusuvuori, s katerim še nista igrala.
Trenutno je 100. igralec sveta. Prvi tekmec prihaja iz Finske. Fant igra zelo dobro, je med mlajšimi. Med tistimi, ki sem jih že pred časom videl in sem si rekel, da tale fant zna pa zelo dobro igrati. Napreduje. Tukaj sva enkrat že trenirala. Igra hiter tenis. Na turnirjih za grand slam lahko dobiš boljše igralce, tako, da ke žreb ok. Mislim, da če igram dober tenis, svoj tenis, tako, kot sem prejšnji teden z nekaterimi zmagami se mi zdi, da lahko zmagam. Želim si odigrati dobro, osredotočiti se moram na sebe. Glede na to, da kakšnih boljših ni je to priložnost za kakšen boljši rezultat. Ampak vemo, tenis znamo vsi igrati. Med Top 100 znajo vsi igrati tenis in ne manjka jih toliko, da bi rekel, da je tok lažje priti nekam. Jaz želim odigrati najboljše kar je lahko, odigrati kolo po kolo. Rezultat bo kakršem bo, ampak jaz verjamem, da je lahko zelo dober.Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.