prijava_e
Novica

Jakupovićevo na 3 milijone vrednem turnirju v Pragi zaustavila 2. nosilka


TS


V Pragi se je danes, v soboto, pričel močan turnir serije WTA 125k Challenger, na katerem bo izjemoma nastopilo prav toliko igralk kot na pravem turnirju za Grand Slam. Turnirja se je udeležila tudi Slovenka Dalila Jakupović, ki je v 1. krogu morala priznati premoč 2. nosilki turnirja. 



Ker je ogromno teniških igralk letos ostalo brez nastopa v kvalifikacijah OP ZDA, je ukrepalo tudi žensko teniško združenje (WTA). Prav s tem namenom bi se morala v teh dneh pričeti turnirja v Porečah in v Pragi, a je bil turnir v Avstriji odpovedan.


Do sprememb je tako prišlo v glavnem mestu Češke, kjer so turnir serije WTA 125k Challenger iz klasičnega sistema spremenili kar v t.i. 'slam' sistem. V 1. krog glavnega dela turnirja je tako uvrščenih kar 128 tenisačic.


Med njimi je tudi slovenska teniška igralka Dalila Jakupović, ki je že v 1. krogu naletela na 2. nosilko turnirja Elisabetto Cocciaretto. Italijanka, ki je v avgustu v Palermu že ugnala tudi Polono Hercog, je bila od Primorke po uri in 16 minutah boljša s 7:5 in 6:0.


Jakupovićeva bo v Pragi po vsej verjetnosti nastopila tudi v konkurenci parov, kjer v zadnjem času beleži boljše rezultate.


WTA Challenger Praga (Češka, $3.125.000, pesek, zunaj), posamezno
1. krog: Jakupović D. (Slo) - Cocciaretto E. (Ita/2) 5:7, 0:6

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.