prijava_e
Novica

V New Yorku Bedene in Juvanova dobila tekmeca


TS


Na prvem turnirju za Grand Slam po vrnitvi na igrišča po pandemiji bosta na OP ZDA v posamični konkurenci nastopila dva Slovenca.

Aljaž Bedene (61. ATP) se bo v prvem krogu pomeril s Fincem Emilom Ruusuvuorijem. Edina ženska predstavnica je Kaja Juvan (112. WTA). Njena tekmica je Usue Maitane Arconada iz ZDA.

Tekmec Bedeneta je star 21 let, trenutno pa je na 100. mestu lestvice ATP. Leta 2017 je bil četrti mladinec sveta, istega leta pa je med mladinci nastopil v polfinalu OP ZDA. Lani je dobil štiri turnirje serije Chalenger, vse na trdi podlagi.

Nase je opozoril ta teden tudi v Cincinnatiju, kjer proti Kordi v odločilnem nizu zaostajal s 5:2 in 30:0, potem pa je dobil 15 zaporednih točk in zmagal. Nato je izpadel v drugem kolu proti Italijanu Berrettiniju. To bo njun prvi medsebojni dvoboj.

Tekmica Juvanove je 21. letna Usue Maitane Arconada, ki je trenutno na 140. mestu lestvice WTA. Američanka je leta 2016 zmagala v dvojicah na mladinskem turnirju za grand slam v Wimbledonu.

Juvanovova je tisto leto igrala v polfinalu, naslednje leto pa je v tej konkurenci tudi sama postala zmagovalka Wimbledona. Med mladinkami je bila Američanka najvišje uvrščena na 5. mestu na lestvici ITF. To bo njun prvi medsebojni dvoboj.

Med ženskimi dvojicami je prijavljena Andreja Klepač. Turnir se začne 31. avgusta, konča pa 13. septembra.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.