prijava_e
Novica

Hradecka in Klepačeva brez boja v polfinale turnirja WTA Premier


TS


Čehinja Lucie Hradecka in Slovenka Andreja Klepač sta v New Yorku le še dva koraka oddaljeni od naslova, ki sta ga v Cincinnatiju osvojili že v lanski sezoni. Za finalno vstopnico se bo češko-slovenska naveza pomerila proti dvojici Peschke K./Schuurs D. 



Po uvodnih dveh zmagah bi se Lucie Hradecka in Andreja Klepač v četrtfinalu morali pomeriti proti 1.-postavljeni dvojici Mertens E./Sabalenka A., a do dvoboja ni prišlo. Belgijka in Belorusinja sta namreč dvoboj predali še preden se je pričel, kar pomeni, da sta se Hradecka in Klepačeva brez boja uvrstili v polfinale. Razlog naj bi bil v manjši poškodbi Belgijke Elise Mertens.


Za mesto v finalu se bosta Čehinja in Slovenka pomerili proti Demi Schuurs, ki sta jo lani premagali v finalu. Nizozemka je lani v Cincinnatiju nastopala skupaj z Nemko Anno-Leno Groenefeld, letos pa je moči združila z izkušeno Čehinjo Kveto Peschke.


V drugem polfinalu se bosta za finalno vstopnico pomerili navezi Kuzmova V./Swiatek I. in Melichar N./Xu Y. Oba polfinala bosta na sporedu v petek, 28. avgusta.


WTA Premier Cincinnati (New York, ZDA, trda podlaga, zunaj), dvojice
1. krog: Fichman S./Jurak D. - (8)Hradecka L./Klepač A. 4:6, 6:7(2)
Osmina finala: Brady J./Dolehide C. - (8)Hradecka L./Klepač A. 3:6, 4:6
Četrtfinale: (1)Mertens E./Sabalenka A. - (8)Hradecka L./Klepač A. b.b.
Polfinale: (8)Hradecka L./Klepač A. - (3)Peschke K./Schuurs D. [28.8.]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.