prijava_e
Novica

Bedene o Medvedevu: Igra neverjeten tenis, presenečen sem nad njegovo hitrostjo


TS


Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Aljaž Bedene bo danes, v torek, drugič v karieri lovil mesto v četrtfinalu turnirja serije ATP Masters. Pred dvema letoma ga je v Rimu zaustavil Španec Pablo Carreno-Busta, tokrat pa mu bo nasproti stal trenutno 5. igralec sveta Daniil Medvedev. 



Šlo bo za prvi medsebojni obračun 24-letnega Rusa in 31-letnega Slovenca. Vloga favorita pripada Daniilu Medvedevu, ki je bil v 1. krogu prost, v 2. pa brez večjega naprezanja s 6:4 in 6:4 ugnal domačina Marcosa Girona (101. igralec sveta).


"Je edinstven. S perspektive teniškega trenerja bi težko rekli, da je idealen igralec ali da bi morali gledati in posnemati njegove udarce. Vse dela dobro. Dobro se premika, dobro servira in čeprav njegovi udarci na čase izgledajo čudno, vse zadane tako dobro," je o tokratnem nasprotniku dejal Aljaž Bedene in dodal: "Igra neverjeten tenis, presenečen sem nad njegovo hitrostjo. Je visok, a ko pogledamo njegove vrhunce vidimo, da večkrat nasprotni igralec že preneha z igranjem, ker misli, da je točko že osvojil, nato pa točko osvojil Daniil. Zares izjemno."


A tudi Slovenec ima svoje adute. V New Yorku se počuti odlično, razmere mu ustrezajo, kar je dokazal na preteklih 4 obračunih, ko je po vrsti ugnal 111., 85., 18. in 24. igralca sveta. "Na koncu je tako, da se moram osredotočiti na svojo igro. Če igram dobro, je to zgolj novi dan v pisarni. Želim si odigrati dobro. Vselej pravim, da mora biti odvisno od mene. Če dam vse od sebe, če verjamem v to kar moram storiti, potem se ponavadi dobro konča."


Tekma osmine finala se bo na osrednjem igrišču (tj. Grandstandu) pričela ob 17. uri po našem času.


ATP Masters Cincinnati (New York, ZDA, $6.297.080, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/4) - Kudla D. (Zda/Alt) 6:4, 7:5
2. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/4) - Novak D. (Avt/22) 4:6, 6:3, 6:4

1. krog: Bedene A. (Slo/Q) - Garin C. (Čil/13) 6:4, 6:7(8), 
2. krog: Fritz T. (Zda) - Bedene A. (Slo/Q) 6:7(5), 5:7
Osmina finala: Medvedev D. (Rus/3) - Bedene A. (Slo/Q) [25.8.]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.