Zala U16: Bor Artnak znova na najvišji stopnički, pri dekletih najboljša Eva Muller-Uhan

TS

V Portorožu se je v preteklih dneh odvijal tudi turnir v starostni kategoriji Zala U16. Do novega naslova se je prebil Bor Artnak, ki je bil pred tem najboljši že na U18 turnirju, pri dekletih pa je finalni obračun med 1. in 2. nosilko pripadel tenisačici TC Ljubljana Evi Muller-Uhan.

16-letni Bor Artnak nadaljuje z izjemnimi predstavami. V ponedeljek, 17. avgusta, je odlične nastope na turnirju Petrol U18 v Portorožu kronal s finalno zmago s 6:2 in 6:2 nad Miho Vetrihom (TK Slovenj Gradec), še bolj prepričljiv pa je bil v preteklem tednu na turnirju Zala U16.

Predstavnik TK As Litija je na celotnem turnirju izgubil vsega 4 igre. Sreče z žrebom niso imeli Vid Mohar (TK Grosuplje), Miha Bajželj (TK Spin Medvode) in Aljaž Kirbiš (TK Branik Maribor), ki so na Artnaka naleteli že v uvodnih kolih. V polfinalu se je Artnaku poizkušal zoperstaviti Luka Videnović (TK Triglav Kranj), ki je do tedaj igral zelo dobro. V 2. kolu je s 6:1 in 6:4 ugnal 5. nosilca turnirja Vanjo Joksovića (TK Spin Medvode), v četrtfinalu pa premagal še vročega Nala Soka (TC Ljubljana), ki je pred tem osvojil turnir v starostni kategoriji Odmev U14. Proti Artnaku pravih možnosti ni imel.

V spodnjem delu žreba sta se v polfinale prebila 4. nosilec Nikola Puntarič (TD Slovan) in Nik Miković (ŠD LTA). Zmagovalca je odločil tretji niz, kjer je več pokazal predstavnik ŠD LTA. Ta je v finalu kot edini na celotnem turnirju v enem nizu Artnaku odvzel 2 igri, vseeno pa ni našel pravega orožja, da bi 1. nosilca resneje ogrozil.

Turnir dvojic je pripadel Ažbetu Jarcu (TK Spin Medvode) in Maxu Stolleckerju (TK Triglav Kranj), ki sta v finalu bila boljša od dvojice Barjaktarević B./Sok N.

TENIS SLOVENIJA

OP Portorož (Zala U16 - pesek)

Fantje, posamezno, četrtinale
(1)Artnak B. - (6)Kirbiš A. 6:1, 6:0
Sok N. - Videnović L. 4:6, 2:6
Stollecker M. - (4)Puntarič N. 4:6, 1:6
(7)Miković N. - (2)Japelj J. 6:3, 6:1

Polfinale
(1)Artnak B
. - Videnović L. 6:0, 6:0
(4)Puntarič N. - (7)Miković N. 1:6, 7:5, 1:6

Finale: (1)Artnak B. - (7)Miković N. 6:2, 6:0

Dvojice, finale: (8)Barjaktarević B./Sok N. - (3)Jarc A./Stollecker M. 6:7(6), 4:6

VSI REZULTATI:
Fantje U16 - posamezno
Fantje U16 - dvojice

Druga nosilka v finalu boljša od prve

Na turnirju deklet smo že v uvodnih kolih videli celo vrsto odličnih in izenačenih obračunov. Osma nosilka Rebeka Gnezda (TK Idrija) je v 1. kolu tesno s 3:6, 6:1 in 6:4 ugnala Julijo Bogatin (TK Luka Koper), v 2. kolu pa je za preobrat in zmago z 0:6, 6:1 in 6:2 proti 3. nosilki turnirja Elli Hojnik (TK Branik Maribor) poskrbela Lara Flerin (TK Triglav Kranj).

Dvoboj 1. in 2. nosilke je pripadel Evi Muller-Uhan.

Flerinovo je nato v četrtfinalu zaustavila Lija Mumlek (ŽTK Maribor), ob slednji pa so četrtfinalno oviro zelo prepričljivo preskočile še Anamari Žnuderl (TK Murska Sobota), Pia Petelinšek (ŽTK Maribor) in Eva Muller-Uhan (TC Ljubljana). Polfinalna obračuna sta bila precej bolj izenačena, zmage in s tem preboja v finale pa sta se veselili Žnuderlova in Muller-Uhanova.

Dvoboj 1. in 2. nosilke turnirja je bolje pričela Žnuderlova. Predstavnica TK Murska Sobota je prvi niz dobila s 7:5, a Muller-Uhanova je našla odgovor, drugi niz dobila s 6:0, v tretjem pa odlične nastope kronala z zmago s 6:3.

Žnuderlova se kljub finalnemu porazu v posamični konkurenci lahko pohvali z naslovom iz Portoroža. Odlično je namreč nastopala tudi v konkurenci parov, kjer je moči združila s Pio Petelinšek in šla vse do konca. V finalu sta bili Pia in Anamari s 6:3 in 6:3 boljši od naveze Bogatin J./Završki N.

Dekleta, posamezno, četrtfinale
(1)Žnuderl A. - Vnuk Z. 6:0, 6:1
Flerin L. - (6)Mumlek L. 2:6, 2:6
(8)Gnezda R. - (4)Petelinšek P. 2:6, 1:6