prijava_e
Novica

Klepačeva uspešno pričela z branjenjem naslova, Bedene danes proti Čilencu


TS


Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je po dveh uspešnih kvalifikacijskih obračunih dobil nasprotnika v 1. krogu glavnega dela turnirja, ki letos namesto v Cincinnatiju poteka v New Yorku. Pomeril se bo proti 18. igralcu sveta, Čilencu Cristianu Garinu. Z nastopi je že uspešno pričela Andreja Klepač. 

Andreja Klepač se je po kratkem oddihu v Sloveniji vrnila v ZDA, kjer skupaj z Lucie Hradecko brani naslov, ki sta ga lansko leto osvojili v Cincinnatiju. Češko-slovenska naveza je pričela brez napak in z 2:0 v nizih ugnala dvojico Fichman S./Jurak D.  Na papirju težje delo ju čaka v osmini finala, ko jima bosta nasproti stali Jennifer Brady in Caroline Dolehide, tenisačici, ki sta se letos skupaj prebili v četrtfinale OP Avstralije.


Bedene prvič proti Čilencu

Ob Klepačevi od slovenskih predstavnikov v New Yorku nastopa še Aljaž Bedene, ki si je mesto v glavnem delu turnirja priboril z dvema uspešnima kvalifikacijskima nastopoma. Najprej je z 2:0 ugnal domačina Denisa Kudlo (111. igralec sveta), v 2. kvalifikacijskem krogu pa bil po preobratu s 4:6, 6:3 in 6:4 boljši še od Avstrijca Dennisa Novaka (85. igralec sveta).


Za mesto v 2. krogu glavnega dela turnirja se bo 31-letni Ljubljančan pomeril proti 18. igralcu sveta Cristianu Garinu. 24-letni Čilenec ima letos za seboj izjemno peščeno sezono, ki jo je že kronal tudi z naslovoma v Cordobi in Riu de Janeiru. Trda podlaga mu ni tako blizu kot peščena, a kljub temu je na njej že premagal tudi tenisače kot so John Isner, Fernando Verdasco in Kyle Edmund.


V kolikor bi Bedene uspel premagati Čilenca, od katerega je v letošnji sezoni več točk zbralo le 5 tenisačev, ga v 2. krogu čaka dvoboj proti 22-letnemu domačinu Taylorju Fritzu (24. igralec sveta), ki je v 1. krogu s 6:1 in 6:3 odpihnil Južnoafričana Lloyda Harrisa (98. igralec sveta).


ATP Masters Cincinnati (ZDA, $6.297.080, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/4) - Kudla D. (Zda/Alt) 6:4, 7:5
2. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/4) - Novak D. (Avt/22) 4:6, 6:3, 6:4

1. krog: Bedene A. (Slo/Q) - Garin C. (Čil/13) [23.8., predvidoma ob 18.30]

Dvojice
1. krog: Fichman S./Jurak D. - (8)Hradecka L./Klepač A. 4:6, 6:7(2)
Osmina finala: Brady J./Dolehide C. - (8)Hradecka L./Klepač A. [25.8.]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.