Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Bedene po preobratu napredoval v glavni del turnirja serije Masters

TS, 21.8.2020 22:41:00

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno prestal oba kvalifikacijska preizkusa na turnirju serije Masters v New Yorku. Na turnirju, ki ponavadi poteka v Cinncinatiju, ga morda že v soboto, 22. avgusta, čaka tudi prva tekma glavnega dela tekmovanja.

Aljaž Bedene je v New Yorku zabeležil še drugo zmago v dveh dneh. Po tem, ko je bil včeraj s 6:4 in 7:5 boljši od domačina Denisa Kudle (111. igralec sveta), je dan kasneje po preobratu s 4:6, 6:3 in 6:4 ugnal še Dennisa Novaka (85. igralec sveta). Dvoboj 2. kroga kvalifikacij je sicer bolje pričel Avstrijec, ki je v prvem nizu dvakrat odvzel servis Bedenetu in ta del srečanja dobil z rezultatom 6:4.

Bedene je že prvi igri drugega niza prišel do 'breaka', s suvereno osvojenimi igrami na svoj začetni udarec pa drvel proti izenačenju na 1:1. V tretjem nizu se je Novak po zaostanku z 0:2 vrnil v igro in še v 8. igri niza poskrbel za izenačenje na 4:4. Tedaj je Bedene odigral mirno in osvojil 8 od naslednjih 10 točk, kar je bilo dovolj za končno zmago.

Možni nasprotniki Aljaža Bedeneta v 1. krogu glavnega dela turnirja so:
Tommy Paul, kvalifikant, Taylor Fritz, Richard Gasquet, kvalifikant, Reilly Opelka, kvalifikant in Filip Krajinović.

ATP Masters Cincinnati (ZDA, $6.297.080, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/4) - Kudla D. (Zda/Alt) 6:4, 7:5
2. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/4) - Novak D. (Avt/22) 4:6, 6:3, 6:4

Preberi več

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.