Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Eden najboljših igralcev dvojic v Pragi zaustavil navezo Diez/Rola

TS, 21.8.2020 20:17:00

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je ostal brez mesta v finalu turnirja serije Challenger v Pragi. Z nastopi v posamični konkurenci je Ptujčan končal v 2. krogu, bolje pa mu je šlo v konkurenci parov, kjer se je prebil do polfinala. Tam je kanadsko-slovensko navezo Diez S./Rola B. zaustavil francoski par Herbert P./Rinderknech A.

Steven Diez in Blaž Rola obračuna proti favorizirani francoski dvojici nista pričela najbolje. Hitro sta se znašla v zaostanku z 1:5, nadaljevala pa precej bolje. Osvojila sta tri zaporedne igre, a kljub temu prvi niz izgubila s 4:6. V drugem sta bila 5-krat v prednosti, a nato klonila v 11. igri niza , v kateri sta že vodila s 40:0.

V naslednji igri sta Pierre-Hugues Herbert, 4-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice v konkurenci dvojic, in njegov soigralec Arthur Rinderknech izkoristila drugo zaključno žogico pri rezultatu 40:30 in se tako prebila v polfinale.

Challenger Praga (Češka, €137.560, pesek, zunaj), posamezno
1. krog: Rola B. (Slo/9) je bil prost
2. krog: Rola B. (Slo/9) - Lehecka J. (Češ) 4:6, 6:7

Dvojice
1. krog: Stakhovsky S./Vesely J. - Diez S./Rola B. 3:6, 4:6
Četrtfinale: Diez S./Rola B. - Balaji N./Coppejans K. 6:4, 6:3
Polfinale: Herbert P./Rinderknech A. - Diez S./Rola B. 6:4, 7:5

Preberi več

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.