prijava_e
Novica

Po 6 letih Bedene dočakal priložnost za oddolžitev in jo tudi izkoristil


TS


Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno pričel z nastopi onkraj luže. Na turnirju serije ATP Masters, ki letos namesto v Cincinnatiju poteka kar v Flushing Meadowsu v New Yorku, je v 1. krogu kvalifikacij z 2:0 v nizih odpravil domačina Denisa Kudlo. 



Obračun na igrišču številka 12 je trajal uro in 34 minut, najvišje uvrščeni slovenski tenisač pa ga je dobil s končnim rezultatom 6:4 in 7:5. Aljaž Bedene je tako v prvem kot tudi drugem nizu zaostajal za 'break', a v obeh primerih našel pot do povratka.


Slovenec izkoristil vse 4 'break' žogice

Denis Kudla je v prvem nizu vodil s 4:3 in izgubil naslednje tri igre, še daljši pa je bil niz osvojenih iger Bedeneta v drugem nizu, ko je zaostanek s 3:5 obrnil v zmago s 7:5. Bedene je v celotnem srečanju izkoristil vse žogice za odvzem servisa nasprotniku (4/4), uspešen pa bil tudi pri branjenju 'break' žogic (5/7).  Kudli je zabil 9 asov in kljub slabšemu odstotku zadetih prvih servisov (48 %) prišel do zmage z 2:0 v nizih.


Za napredovanje v glavni del tekmovanja Bedene potrebuje še eno zmago, ki jo bo že jutri, v petek, 21. avgusta, lovil proti boljšemu iz obračuna med Damirjem Džumhurjem in Dennisom Novakom.


ATP Masters Cincinnati (ZDA, $6.297.080, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/4) - Kudla D. (Zda/Alt) 6:4, 7:5
2. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/4) - Džumhur D./Novak D.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.