Po 6 letih Bedene dočakal priložnost za oddolžitev in jo tudi izkoristil

TS

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno pričel z nastopi onkraj luže. Na turnirju serije ATP Masters, ki letos namesto v Cincinnatiju poteka kar v Flushing Meadowsu v New Yorku, je v 1. krogu kvalifikacij z 2:0 v nizih odpravil domačina Denisa Kudlo.

Obračun na igrišču številka 12 je trajal uro in 34 minut, najvišje uvrščeni slovenski tenisač pa ga je dobil s končnim rezultatom 6:4 in 7:5. Aljaž Bedene je tako v prvem kot tudi drugem nizu zaostajal za 'break', a v obeh primerih našel pot do povratka.

Slovenec izkoristil vse 4 'break' žogice

Denis Kudla je v prvem nizu vodil s 4:3 in izgubil naslednje tri igre, še daljši pa je bil niz osvojenih iger Bedeneta v drugem nizu, ko je zaostanek s 3:5 obrnil v zmago s 7:5. Bedene je v celotnem srečanju izkoristil vse žogice za odvzem servisa nasprotniku (4/4), uspešen pa bil tudi pri branjenju 'break' žogic (5/7).  Kudli je zabil 9 asov in kljub slabšemu odstotku zadetih prvih servisov (48 %) prišel do zmage z 2:0 v nizih.

Za napredovanje v glavni del tekmovanja Bedene potrebuje še eno zmago, ki jo bo že jutri, v petek, 21. avgusta, lovil proti boljšemu iz obračuna med Damirjem Džumhurjem in Dennisom Novakom.

ATP Masters Cincinnati (ZDA, $6.297.080, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/4) - Kudla D. (Zda/Alt) 6:4, 7:5
2. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/4) - Džumhur D./Novak D.

Preberi več