Rola nastope na Challengerju v Pragi pričel s porazom

TS

Slovenski tenisač Blaž Rola je na turnirju serije Challenger v Pragi odigral prvo uradno tekmo po 22. februarju. V posamični konkurenci je moral priznati premoč domačemu tenisaču Jiriju Lehecki, ki na ATP lestvici zaseda 612. mesto. Ptujčan bo v Pragi nastopil tudi v dvojicah.

18-letni Jiri Lehecka je že v 1. krogu domačega turnirja presenetil z zmago proti Špancu Nicoli Kuhnu (231. igralec sveta), z uspešnim nastopanjem pa nadaljeval tudi proti Blažu Roli. Slednji je po izgubljeni servisni igri v prvem nizu imel priložnosti, da se vrne v igro, a ni izkoristil nobene od dveh priigranih 'break' priložnosti.

V drugem nizu je Roli kazalo bolje. Ptujčan je povedel s 5:2 in imel takrat na servis nasprotnika že tudi žogico za izenačenje na 1:1 v nizih. Čeh se je rešil, nato pa pri vodstvu s 6:5 celo serviral za zmago. Rola je niz popeljal v podaljšano igro, kjer je bil s 7:4 boljši domačin.

Rolo v Pragi čaka še nastop v konkurenci parov, kjer bo združil moči s Kanadčanom Stevenom Diezom.

Challenger Praga (Češka, €137.560, pesek, zunaj), posamezno
1. krog: Rola B. (Slo/9) je bil prost