prijava_e
Novica

Rola nastope na Challengerju v Pragi pričel s porazom


TS


Slovenski tenisač Blaž Rola je na turnirju serije Challenger v Pragi odigral prvo uradno tekmo po 22. februarju. V posamični konkurenci je moral priznati premoč domačemu tenisaču Jiriju Lehecki, ki na ATP lestvici zaseda 612. mesto. Ptujčan bo v Pragi nastopil tudi v dvojicah. 



18-letni Jiri Lehecka je že v 1. krogu domačega turnirja presenetil z zmago proti Špancu Nicoli Kuhnu (231. igralec sveta), z uspešnim nastopanjem pa nadaljeval tudi proti Blažu Roli. Slednji je po izgubljeni servisni igri v prvem nizu imel priložnosti, da se vrne v igro, a ni izkoristil nobene od dveh priigranih 'break' priložnosti.


V drugem nizu je Roli kazalo bolje. Ptujčan je povedel s 5:2 in imel takrat na servis nasprotnika že tudi žogico za izenačenje na 1:1 v nizih. Čeh se je rešil, nato pa pri vodstvu s 6:5 celo serviral za zmago. Rola je niz popeljal v podaljšano igro, kjer je bil s 7:4 boljši domačin.


Rolo v Pragi čaka še nastop v konkurenci parov, kjer bo združil moči s Kanadčanom Stevenom Diezom.


Challenger Praga (Češka, €137.560, pesek, zunaj), posamezno
1. krog: Rola B. (Slo/9) je bil prost
2. krog: Rola B. (Slo/9) - Lehecka J. (Češ) 4:6, 6:7

Dvojice
1. krog: Stakhovsky S./Vesely J. - Diez S./Rola B. [18.8.]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.