prijava_e
Novica

Falknerjeva najboljša v Portorožu: “Ta zmaga mi veliko pomeni”


TS


Na tradicionalnem teniškem festivalu v Portorožu smo dobili prvo zmagovalko. V članski konkurenci je to postala Živa Falkner. 18-letna Falknerjeva je v finalu premagala dve leti starejšo Kristino Novak. Rezultat je bil 4:6, 7:6 in 10:1.

Prvi niz je po zelo dobro igri dobila Novakova, ki se v ponedeljek vrača na študij v ZDA. Pri vodstvu Novakove s 6:4 in 2:1 je bil dvoboj zaradi neurja prekinjen. Po enournem premoru sta se teniški igralki vrnili na igrišče, sprva pa je šlo še naprej bolje Novakovi. Vodila je s 3:1 in 4:2, a Falknerjeva je vselej našla pot do povratka. 18-letna igralka z Otočca je po borbeni igri najprej izsilila podaljšano igro in takoj zatem izenačila na 1:1.

V match tiebreaku je bil odpor Novakove zlomljen in Falknerjeva je bila še drugič v tem mesecu boljša v medsebojnem dvoboju: ”Danes se je videlo, kaj je za obe pomenil en teden treninga. Kristina je res igrala dobro. V najtežjih trenutkih sem uporabila izkušnje iz treningov, ki smo jih opravili med pandemijo. Igrali smo pod pritiskom in to se je obrestovalo.

To je bil ključ do uspeha,” je po dvoboju dejala Falknerjeva, ki je prišla še do druge zaporedne turnirske zmage: “Ta zmaga mi veliko pomeni. Po petih letih sem spet igrala v Sloveniji. Zmagala sem na obeh turnirjih na katerih sem nastopila. Oba turnirja sta bila odlično organizirana, vse je bilo na visokem nivoju” je dejala presrečna Falknerjeva in za konec razkrila načrte za bližnjo prihodnost: “Zdaj grem najprej trenirati, potem pa sledi turnir na Otočcu in nastop na turnirju za grand slam v Parizu.”

Moški finale bi moral biti odigran danes, a je bil ženski finale končan prepozno. Blaž Kavčič in Tom Kočevar Dešman bosta tako sploh prvi medsebojni dvoboj odigrala jutri ob 17. uri.

Polfinale
(7)Palčič S. – Novak K. 0:6, 5:7
Falkner Ž. – (2)Cvetkovič T. 6:4, 7:5

Finale
Novak K. – Falkner Ž. 6:4, 6:7, 1:10

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.