Domača naveza Hradecka/Pliškova v Pragi preprečila finale Zidanškove

TS

V polfinalu turnirja serije WTA International v Pragi se je končal niz šestih zaporednih zmag Arantxe Rus in Tamare Zidanšek. Nizozemsko-slovenska naveza se je dobro borila proti 2. nosilkama, Čehinjama Lucie Hradecki in Kristyni Pliškovi, a po uri in 10 minutah klonila s 3:6, 6:3 in 4:10.

Nizozemka Arantxa Rus in Slovenka Tamara Zidanšek sta v Pragi skupaj nastopili četrtič. Po ne ravno najbolj uspešni epizodi v Acapulcu in Monterreyju, je v Palermu sledil vrhunski rezultat in zmaga na turnirju serije WTA International.

Tudi na Češkem sta Rusova in Zidanškova nadaljevali z odličnimi predstavami in se brez izgubljenega niza prebili v polfinale. Tam sta jima nasproti stali izkušeni Lucie Hradecka, nekdaj 4. igralka sveta v konkurenci dvojic, ter Kristyna Pliškova. Čehinji sta pričeli bolje in prvi niz dobili s 6:3, a Nizozemka in Slovenka sta z enako mero odgovorili v drugem nizu.

V tretjem nizu sta Arantxa in Tamara z t.i. mini 'breakom' prednosti povedli s 3:2, nato pa sta pobudo prevzeli domačinki. Ti sta povedli s 5:4 in od tedaj naprej dobili vseh pet točk.

Že v četrtek je Zidanškova izpadla v posamični konkurenci, kjer ji je mesto v četrtfinalu turnirja preprečila Kanadčanka Eugenie Bouchard. Še pred tem sta z nastopi v Pragi zaključili tudi Polona Hercog in Kaja Juvan.

WTA International Praga (Češka, $202.250, pesek, zunaj), dvojice
1. kolo: Rus A./Zidanšek T. - (3)Perez E./Sanders S. 6:3, 6:2
Četrtfinale: Van der Hoek R./Wickmayer Y. - Rus A./Zidanšek T. 4:6, 2:6
Polfinale: Rus A./Zidanšek T. - (2)Hradecka L./Pliškova Kr. 3:6, 6:3, 4:10