prijava_e
Novica

Novakova na OP Portorož za naslov proti Falknerjevi; oba petkova finala v prenosu na Sport Klubu


TS


Pod organizacijo Tenis Slovenije se v teh dneh v Portorožu odvija člansko odprto prvenstvo. Vse bližje smo zaključnim odločitvam, ki jih bodo v petek, 14. avgusta, pospremili tudi na Sport Klubu. V ženski konkurenci se bosta za naslov pomerili Kristina Novak in Živa Falkner, oba moška finalista pa bomo dobili v petkovih dopoldanskih urah. 



V Portorožu je v teh dneh zelo pestro. Ob ponedeljkovem in torkovem treningu slovenske Davis Cup reprezentance je Tenis Slovenija pripravila tudi novinarsko konferenco in 'timbilding', od tokrat pa se v ŠRC Marina odvija tudi člansko odprto prvenstvo.




Oba finalna obračuna bo v petek, 14. avgusta, prenašal Sport Klub na svojem 1. programu (SK 1). Ob 16. uri bo na sporedu ženski finale, za tem sledi še moški.



Že v sredo smo bili v moški konkurenci priča dvema izjemno izenačenima obračunoma 2. kola. Tako zmagovalca v dvoboju med Lunom Obrulom (ŽTK Maribor) in Borom Artnakom (TK As Litija) kot tudi v obračunu med Markom Andrejič-Goljarjem (TK Triglav Kranj) in Majem Tomcem (TK Max Ljubljana) je odločil tretji niz, zmage z izidom 11:9 pa sta se razveselila Artnak in Andrejič-Goljar.


Letos zares vročega Artnaka je v četrtfinalu zaustavil Tom Kočevar-Dešman (TK Max Ljubljana), ki bo v petek finalno vstopnico lovil proti Maticu Dimicu (TK Triglav Kranj). Ta je v četrtfinalu ugnal Aljaža Jerana (TK Radomlje). V drugem polfinalu se bosta za mesto v finalu pomerila Blaž Kavčič (TK Triglav Kranj) in Blaž Vidovič (TK Terme Ptuj), ki sta si nasproti stala že v finalu prejšnjega odprtega prvenstva na Kodeljevem.



TENIS SLOVENIJA


Člansko odprto prvenstvo (Telemach - OP Portorož, pesek)


Moški, četrtfinale, 13.8.
(1)Kavčič B. je bil prost
Vidovič B. - Andrejič-Goljar M. 6:4, 6:2
Jeran A. - (4)Dimic M. 6:3, 1:6, 8:10
Artnak B. - (2)Kočevar-Dešman T. 3:6, 2:6


Polfinale, 14.8.
(1)Kavčič B. - Vidovič B.
(4)Dimic M. - (2)Kočevar-Dešman T.

VSI REZULTATI




V ženski konkurenci se je v boj za naslov podalo 27 tenisačic. Vloga 1. nosilke turnirja je pripadala dvojni državni prvakinji v kategoriji Petrol U18 Tjaši Klevišar (TK Triglav Kranj), ki je z nastopi zaključila v četrtfinalu. Prepričljivo s 6:2 in 6:1 jo je ugnala Sara Palčič (TK Vanganel). Slednja je finalno vstopnico lovila proti Kristini Novak (TK Radomlje), ki je v četrtfinalu rezultatsko povsem nadigrala Hano Bečirovič-Novak (ŽTK Maribor).


Tudi v polfinalu je Novakova začela izjemno odločno in prvi niz proti Palčičevi dobila s 6:0. V nadaljevanju je bil dvoboj bolj napet, a tenisačici TK Vanganel ni uspelo izsiliti 3. niza. Za turnirsko zmago se bo Novakova pomerila proti Živi Falkner (TK Krka Otočec), ki v Portorožu potrjuje izjemno formo. Novomeščanka, ki je pred kratkim osvojila OP na Kodeljevem, je na poti do finala ugnala Tinkaro Kovač (TK Šentjur), Moni Potrč (ŽTK Maribor), Pio-Marijo Rebec (TC Ljubljana) in v napetem polfinalnem obračunu še Tino Cvetkovič (ŠDTŠR).


Ženske, četrtfinale, 13.8.
(1)Klevišar T. - (7)Palčič S. 2:6, 1:6
(4)Bečirovič-Novak H. - Novak K. 1:6, 0:6
(6)Rebec P-M. - Falkner Ž. 1:6, 4:6
(5)Belinger A. - (2)Cvetkovič T. 3:6, 2:6

Polfinale, 13.8.
(7)Palčič S. - Novak K. 0:6, 5:7
Falkner Ž. - (2)Cvetkovič T. 6:4, 7:5

Finale, 14.8.: Novak K. - Falkner Ž.


VSI REZULTATI



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.