Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Zidanškovo in Siniakovo v Pragi prehitela tema

TS, 12.8.2020 7:57:00

Tamara Zidanšek po izpadu Kaje Juvan in Polone Hercog predstavlja še zadnje slovensko orožje na turnirju serije WTA International v Pragi. Dva niza proti domačinki Katerini Siniakovi je 21-letna Konjičanka odigrala že v torek, še pred pričetkom tretjega pa so se organizatorji odločili za prekinitev dvoboja.

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je v Prago pripotovala iz Palerma, kjer je v nedeljo odlične nastope kronala s turnirsko zmago v konkurenci dvojic. Žreb ji je na Češkem za nasprotnico v 1. kolu še drugič v karieri namenil Katerino Siniakovo (54. igralka sveta), katero je Konjičanka enkrat že premagala. Maja lani je v Nurnbergu, zadnjem turnirju pred Roland Garrosom, tekmico  ugnala z 2:0 v nizih.

Tokrat je že jasno, da bo zmagovalko odločil tretji niz. Tudi tokrat je bolje pričela Zidanškova, ki je v 1. nizu hitro povedla s 3:0, odlično pa se odzvala tudi po izenačenju Čehinje na 3:3, ko je odgovorila s 4 zaporednimi osvojenimi igrami. V nadaljevanju je več pokazala Siniakova, ki je dobila 6 od naslednjih 8 iger in tako izsilila odločilen tretji niz.

Pred pričetkom tretjega niza je bil dvoboj zaradi slabe vidljivosti prekinjen. Tekmovalki se bosta na teren vrnili v sredo, takoj po zaključku uvodnega obračuna na osrednjem igrišču med Kristyno Pliškovo in Petro Martić, predvidoma ob 12.30. Zidanškovo kasneje čaka še obračun v konkurenci parov, kjer bo znova združila moči z Arantxo Rus.

WTA International Praga (Češka, $202.250, pesek, zunaj), posamezno, 1. kolo
Halep S. (Rom/1)
- Hercog P. (Slo) 6:1, 1:6, 7:6(3)
Zidanšek T. (Slo) - Siniakova K. (Češ) 6:3, 3:6, -:-* - prekinjeno zaradi teme

Dvojice
1. kolo: Rus A./Zidanšek T. - (3)Perez E./Sanders S. [12.8.]

Že izpadla:
2. krog kvalifikacij: Frech M. (Pol) - Juvan K. (Slo/7) 3:6, 6:3, 6:4

Preberi več

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.