prijava_e
Novica

Zidanškovo in Siniakovo v Pragi prehitela tema


TS


Tamara Zidanšek po izpadu Kaje Juvan in Polone Hercog predstavlja še zadnje slovensko orožje na turnirju serije WTA International v Pragi. Dva niza proti domačinki Katerini Siniakovi je 21-letna Konjičanka odigrala že v torek, še pred pričetkom tretjega pa so se organizatorji odločili za prekinitev dvoboja.



Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je v Prago pripotovala iz Palerma, kjer je v nedeljo odlične nastope kronala s turnirsko zmago v konkurenci dvojic. Žreb ji je na Češkem za nasprotnico v 1. kolu še drugič v karieri namenil Katerino Siniakovo (54. igralka sveta), katero je Konjičanka enkrat že premagala. Maja lani je v Nurnbergu, zadnjem turnirju pred Roland Garrosom, tekmico  ugnala z 2:0 v nizih.


Tokrat je že jasno, da bo zmagovalko odločil tretji niz. Tudi tokrat je bolje pričela Zidanškova, ki je v 1. nizu hitro povedla s 3:0, odlično pa se odzvala tudi po izenačenju Čehinje na 3:3, ko je odgovorila s 4 zaporednimi osvojenimi igrami. V nadaljevanju je več pokazala Siniakova, ki je dobila 6 od naslednjih 8 iger in tako izsilila odločilen tretji niz.


Pred pričetkom tretjega niza je bil dvoboj zaradi slabe vidljivosti prekinjen. Tekmovalki se bosta na teren vrnili v sredo, takoj po zaključku uvodnega obračuna na osrednjem igrišču med Kristyno Pliškovo in Petro Martić, predvidoma ob 12.30. Zidanškovo kasneje čaka še obračun v konkurenci parov, kjer bo znova združila moči z Arantxo Rus. 


WTA International Praga (Češka, $202.250, pesek, zunaj), posamezno, 1. kolo
Halep S. (Rom/1)
- Hercog P. (Slo) 6:1, 1:6, 7:6(3)
Zidanšek T. (Slo) - Siniakova K. (Češ) 6:3, 3:6, -:-* - prekinjeno zaradi teme 

Dvojice
1. kolo: Rus A./Zidanšek T. - (3)Perez E./Sanders S. [12.8.]


Že izpadla:
2. krog kvalifikacij: Frech M. (Pol) - Juvan K. (Slo/7) 3:6, 6:3, 6:4

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.