prijava_e
Novica

Iz ZDA se je vrnila v Slovenijo, a le za kratek čas


TS


Slovenska tenisačica Andreja Klepač bo na prihajajočem OP ZDA znova predstavljala glavno slovensko orožje v konkurenci parov. Izkušena Koprčanka se je pred kratkim vrnila iz Združenih držav Amerike, kjer je  v ligi World TeamTennis znova nastopala za ekipo Orange County Breakers. 



World TeamTennis liga je tekmovanje, ki v ZDA poteka že vse od leta 1974. Letos so bili pogoji onkraj luže specifični. "Letos se je liga odvijala malo drugače kot smo sicer navajeni. Ponavadi so tekmovanje zaznamovala vsakodnevna potovanja po Ameriki in natrpan urnik tekem. Tokrat so bile vse ekipe na enem mestu in sicer v velikem resortu, kjer nam prav nič ni manjkalo," je dejala Andreja Klepač.


Tenisačem in tenisačicam so namesto pobiralcev žogic pomagali kar soigralci, bistvenih sprememb pri samem poteku tekem pa sicer ni bilo. Liga namreč že nekaj let poteka brez stranskih sodnikov, namesto katerih se koristi elektronske linijske klice.


Okužil se ni nihče od tekmovalcev

Testiranjem se igralci in igralke niso mogli izogniti. "Vsak igralec je bil pred prihodom in med samo ligo kar nekajkrat testiran za Covid-19. V ligi ni bilo nobenega pozitivnega primera, kar je zelo vzpodbudno,"  nam je zaupala Klepačeva, ki je leta 2017 v World TeamTennis z Orange County Breakers že posegla tudi po naslovu. Takrat je Koprčanka bila izbrana celo za najkoristnejšo tenisačico turnirja (MVP).


Tokrat ekipi ni šlo vse po načrtih. "Letos se naši ekipi žal ni uspelo uvrstiti na zaključni turnir najboljših štirih. Na začetku smo lovili tisti pravi tekmovalni ritem, za nameček pa smo bili po odpovedi nekaterih v ekipi le štirje. Tako nismo bili konkurenčni ekipam z večjim številom igralcev. Ko sta prišli okrepitvi, smo začeli igrati bolje, a žal nam je malce zmanjkalo za uvrstitev med najboljše štiri," je dejala v konkurenci dvojic 30. igralka sveta, ki je z napredkom v igri zadovoljna.


"Iz tekme v tekmo sem igrala bolje. Zadnjo profesionalno tekmo pred epidemijo sem odigrala v Dohi, kar pomeni, da sem zaigrala prvič po polletnem premoru. Hitro sem našla tekmovalni ritem." V začetku je Klepačeva v konkurenci ženskih dvojic nastopala z Jennifer Brady, nekajkrat pa se zaradi manjka igralcev v ekipi preizkusila tudi v mešanih dvojicah. Ko sta prišli okrepitvi, je združila moči z odlično igralko v konkurenci parov, Kanadčanko Gabrielo Dabrowski, ter nanizala nekaj zmag.


Pričakuje, da bo OP ZDA izpeljan 

Za Klepačevo je bila World TeamTennis liga hkrati dobra priprava za nadaljevanje sezone. Le-to bo Koprčanka nadaljevala v Cinncinatiju in na OP ZDA, ki se bosta kot vse kaže kljub mnogim odpovedim vendarle zgodila. "Dejstvo je, da so trenutno nepredvidljivi časi. Situacija se iz dneva v dan lahko spreminja, tako da ne vemo, kaj bo jutri," je dejala Klepačeva, ki je na OP ZDA že kar 3-krat nastopila v četrtfinalu.


Leta 2015 ji je to uspelo z Laro Arraubarreno, leto dni kasneje s Katarino Srebotnik, leta 2017 pa z Mario Jose Martinez Sanchez. Letos bo Koprčanka združila moči z Lucie Hradecko, s katero je lani prav v Cinncinatiju prišla do enega največjih uspehov v karieri, ko sta posegli po naslovu na izjemno močnem turnirju serije WTA Premier. "Počasi že planiram potovanje v ZDA, kjer bom nastopila na obeh turnirjih," nam je še zaupala.



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.