prijava_e
Novica

VIDEO: Začela Vondrousova, nadaljevala in dokončala Juvanova


TS


Slovenska tenisačica Kaja Juvan blesti v Palermu. Po tem, ko si je mesto v glavnem delu turnirja serije WTA International morala priboriti s kar 3 kvalifikacijskimi zmagami, je v 1. kolu na kolena spravila še 18. igralko sveta. Za 19-letno Ljubljančanko, ki se bo v četrtek za mesto v četrtfinalu pomerila proti domačinki Camili Giorgi, je bila to prva zmaga nad igralko iz elitne 50-erice. 



"Nerada se vdam še preden stopim na teren," je po veliki zmagi nad Marketo Vondrousovo dejala Kaja Juvan, ko jo je novinar na terenu v Palermu vprašal o tem, ali je pričakovala, da bo premagala 18. igralko sveta. 19-letna Ljubljančanka je dejala, da o teh stvareh pred tekmo ne razmišlja, vseeno pa zmage ni pričakovala.


VEČ O TEKMI


Juvanova je že pred tekmo proti Čehinji v Palermu na terenu prebila kar 5 ur in 36 minut, kljub temu pa po izgubljenem uvodnem nizu našla dovolj moči za preobrat. Za Slovenko je bila to prva zmaga proti tenisačici iz elitne 20-erice, a Juvanova o tem, kako velik skalp ji je uspel ne razmišlja. "Rada grem korak za korakom. Verjetno je na papirju to res največja zmaga do sedaj v moji karieri, a zdaj šele prihajamo v ritem in vesela sem, da bom igrala še vsaj eno tekmo."


Za nagrado Juvanovi pripada dan počitka, mesto v četrtfinalu turnirja serije WTA International pa bo v četrtek, 6. avgusta, lovila proti domačinki Camili Giorgi. 9 let starejša tenisačica je leta 2018 že veljala za 22. igralko sveta, trenutno pa na WTA lestvici zaseda 89. mesto. Šlo bo za prvi medsebojni obračun. Kaja Juvan bi v primeru zmage bila le še korak oddaljena od preboja med elitno 100-terico.





Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.