Juvanova za 4. zmago v Palermu proti finalistki lanskega Roland Garrosa, na teren tudi Zidanškova

TS

Zgoščen ritem tekmovanja na turnirju serije WTA International v Palermu igralkam ne omogoča počitka. 19-letna Ljubljančanka Kaja Juvan bo na teren stopila še 4. dan zapored, tokrat proti 2. nosilki turnirja za mesto v osmini finala. Prvič bo danes na turnirju na Siciliji na igrišče stopila tudi Tamara Zidanšek.

V Palermu, kjer se tenisačice za naslov merijo na turnirju z nagradnim skladom 202.250 ameriških dolarjev, se je najvišje uvrščena slovenska tenisačica na WTA lestvici Polona Hercog poslovila v 1. kolu, v nadaljnje tekmovanje pa se bosta dan kasneje poizkušali prebiti Kaja Juvan in Tamara Zidanšek.

Juvanova bo v torek na teren v Palermu stopila še 4. dan zapored, morebitna 4. zmaga pa bi ji prinesla mesto v osmini finala. Naloga bo vse prej kot lahka, saj ji bo nasproti stala 2 leti starejša Marketa Vondrousova, trenutno 18. igralka sveta. Levoroka Čehinja se lahko pohvali z nastopom v finalu Roland Garrosa 2019, kjer je v dveh nizih morala priznati premoč 1. igralki sveta Ashleigh Barty. Prvi medsebojni obračun Kaje in Markete bo prvi torkov dvoboj na osrednjem igrišču.

Zidanškova proti srečni poraženki

Prvič po dolgem premoru bo na turnirju serije WTA nastopila tudi Tamara Zidanšek. 21-letni Konjičanki v 1. kolu glavnega dela turnirja proti Francozinji Oceane Dodin (116. igralka sveta) pripada vloga favoritinje. Dodinovi je sicer spodletelo na zadnji kvalifikacijski oviri, a se je v glavni del turnirja prebila kot srečna poraženka.

WTA International Palermo (Italija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacij: Frech M. (Pol) - Juvan K. (Slo/7) 6:2, 2:6, 4:6