prijava_e
Novica

Ponedeljek na Siciliji prinaša dva italijansko-slovenska obračuna


TS


V Palermu se danes, v ponedeljek, ob zadnjem krogu kvalifikacij pričenja tudi glavni del turnirja serije WTA International. Prvič bo dolgem premoru bo na teren stopila tudi Polona Hercog, še pred tem pa tretji obračun v treh dneh čaka Kajo Juvan. 



V Palermu so se z izjemo Nadie Podorske (Argentina) zbrale le evropske tenisačice, med njimi tudi tri Slovenke. Dva nastopa je že uspešno zaključila Kaja Juvan, ki bo danes v 3. krogu kvalifikacij proti domačinki Martini Trevisan lovila mesto v glavnem delu turnirja.


Juvanova se proti 26-letni Italijanki, ki na WTA lestvici zaseda 151. mesto, do sedaj še ni pomerila. Trevisanova je zaenkrat v kvalifikacijah pokazala dobro pripravljenost, saj je tako rojakinjo Giulio Gatto-Monticone (150. na WTA lestvici) kot tudi Rusinjo Vero Grachevo (101. na WTA lestvici) ugnala brez izgubljenega niza.


Hercogova pred 9 leti že v finalu

V glavni del turnirja sta že uvrščeni Polona Hercog in Tamara Zidanšek, z dobrimi spomini na turnir v Palermu pa se lahko pohvali predvsem prva. 29-letna Mariborčanka je namreč leta 2011 na Siciliji že zaigrala v velikem finalu, kjer jo je na poti do naslova ustavila Španka Anabel Medina-Garrigues.


Hercogovo tokrat za začetek čaka obračun proti domačinki Elisabetti Cocciaretto (156. na WTA lestvici), medtem ko Zidanškova na svojo nasprotnico še čaka. V kolikor bi Juvanova uspešno zaključila z nastopi v kvalifikacijah, bi lahko bili znova priča tudi vseslovenskemu obračunu.


WTA International Palermo (Italija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacij: Frech M. (Pol) - Juvan K. (Slo/7) 6:2, 2:6, 4:6
2. krog kvalifikacij: Ruse G. (Rom) - Juvan K. (Slo/7) 6:2, 1:6, 2:6
3. krog kvalifikacij: Trevisan M. (Ita) - Juvan K. (Slo/7) [3.8., 16.00]

1. krog
Hercog P. (Slo) - Cocciaretto E. (Ita/WC) [3.8., 17.30]
Zidanšek T. (Slo) - kvalifikanta [4.8.]


Dvojice, 1. krog
Rus A./Zidanšek T. - (2)Olaru R./Yastermska D. [4.8.]

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.