prijava_e
Novica

U16: Japelj v Kranju najboljše prihranil za konec, v Ljubljani po drami do naslova Šulinova


TS


V tretjem julijskem vikendu so bili znova aktivni tenisači v starostni kategoriji Zala U16. Na igriščih Teniškega kluba Max Ljubljana se je po pravi drami v finalu turnirske zmage veselila Brina Šulin, medtem ko je v Kranju v konkurenci fantov največ pokazal Job Japelj. Ta je bil v finalu boljši od Carla Angelija. 



Na turnirju deklet smo bili že v 2. krogu priča izpadu prvih dveh nosilk. Anamari Žnuderl (TK Murska Sobota) je morala priznati premoč Sari Radikovič (TK Triglav Kranj), z zmago nad 2. nosilko Pio Petelinšek (ŽTK Maribor) pa je presenetila njena klubska kolegica Nala Kovačič.


Sara in Nala uspeha nista uspeli nadgraditi v nadaljevanju turnirja, kjer so odlično formo znova potrdile Lila Mumlek (ŽTK Maribor), Eva Cikajlo (TK Radomlje) in Lara Flerin (TK Triglav Kranj). Drugi dve sta na igriščih TK Max Ljubljana nastopili že v preteklem tednu, ko sta se med seboj v finalu pomerili za naslov v starostni kategoriji U14, Mumlekova pa je odlično pripravljenost pokazala že v začetku julija, ko je nastopila v finalu U16 turnirja na igriščih ŠD Hannah.


Tokrat jim je v polfinalu družbo delala 5. nosilka turnirja Brina Šulin, ki je šla vse do konca. Predstavnica TK Radomlje je v polfinalu najprej strla odpor Flerinove, v velikem finalu pa bila po pravi drami boljša še od Mumlekove. Rezultat finalnega obračuna je bil 6:4, 5:7 in 7:5.


Zala U16, dekleta, OP TK Max Ljubljana, polfinale
(7)Mumlek L. - Cikajlo E. 6:3, 6:1
(5)Šulin B. - (6)Flerin L. 6:3, 7:5

Finale: (7)Mumlek L. - (5)Šulin B. 4:6, 7:5, 5:7




Japelj tokrat strl odpor Puntariča

Še drugič v mesecu juliju je potekal tudi turnir fantov U16. Znova se je za ključnega izkazal obračun med Jobom Japljem (TK Spin Medvode) in Nikolo Puntaričem (TD Slovan), ki sta se tako kot na igriščih TA Breskvar tudi tokrat v Kranju med seboj pomerila v polfinalu. V Ljubljani je po treh nizih do zmage prišel Puntarič, tokrat je bil po preobratu boljši Japelj.


Znova je v polfinalu nastopil tudi Vanja Joksović (TK Spin Medvode), ki je moral priznati premoč Carlu Angeliju (ŠTK Velenje). Ta je precej moči porabil že na poti do finala, kjer nato ni uspel konkurirati razigranemu Japlju. Za enega večjih presenečenj je tekom turnirja poskrbel Marko Retelj (TK Krka Otočec), ki je v 2. krogu ugnal 2. nosilca Davida Černeta (TA Breskvar).


Zala U16, fantje OP TK Triglav Kranj, polfinale
(1)Japelj J. - (4)Puntarič N. 2:6, 7:6(4), 6:3
(3)Joksović V. - Angeli C. 6:0, 5:7, 1:6

Finale: Japelj J. - Angeli C. 6:1, 6:2



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.