ITF pripravlja spremembe za turnirje v 2020

TS

Mednarodna teniška organizacija ITF je pripravila spremembe za turnirje pod njihovim okriljem, ki jih nameravajo izpeljati v sezoni 2020. Več podrobnosti bo znanih pred koncem tega meseca.

Globalna pandemija še naprej povzroča negotovost glede mednarodnih potovanj in predstavlja pomembne logistične izzive za načrtovanje in vodenje mednarodnih dogodkov. Zato je bilo potrjeno, da sledeči turnirji, vključno s tistimi, ki so bili prvotno zgolj prestavljeni, NE BODO izpeljali v sezoni 2020:

• ITF Young Seniors (35-40-45) World Team & Individual Championships v Umagu, Hrvaška (13 – 26
september 2020)
• ITF Super-Seniors (65-70-75-80-85) World Team & Individual Championships na Majorki, Španiji
(11 – 24 oktober 2020)
• ITF Beach Tennis World Cup v Moskvi, Rusija (6 – 12 julij 2020)
• ITF BNP Paribas World Team Cup v Vilamouri, Portugalska (4 – 10 maj 2020)

Beach Tennis

Turnir ITF Beach Tennis World Championships v Terracini (Italija, 5.-14. junij) ohranja PRESTAVLJEN status in bo iskal nadomestni datum kasneje v letu na drugi, alternativni lokaciji.

Juniors

Turnirji ITF Junior Team Competitions, vključno z 14U ITF World Junior Tennis Finals v Prostejovu na Češkem (3.-8. avgust) in 16U Junior Davis Cup in Junior Fed Cup Finals by BNP Paribas v Orlandu (ZDA, 28. september -3. oktober) NE BODO odigrani v letu 2020.

Seniors

Odpovedana turnirja ITF Seniors (50-55-60) World Team & Individual Championships v Boci Ratonu in v Palm Beach Gardens, ZDA; ITF Young Seniors (35-40-45) World Team & Individual Championships v Umagu, ITF Super-Seniors (65-70-75-80-85) World Team & Individual Championships na Majorki bodo odigrani na istih lokacijah v letu 2021.

Wheelchair

Vpliv COVID-19 na zmožnost prirejanja dogodkov v letu 2020 ni le povzročil velikega učinka neprijetnosti za igralce in nacionalne zveze, onemogočil je tudi pomembne dogodke na koledarju, ki vplivajo na upravičenost igralcev do nastopa na paraolimpijskem teniškem dogodku.

Glede na to, da je odlog svetovnega ekipnega pokala BNP Paribas leta 2020 zdaj potrjen kot ODPOVEDAN, tistih igralci, pri katerih odpovedani dogodki v letu 2020 vplivajo na njihov nastop na paraolimpijskih igrah, lahko vložijo pritožbo. Podrobnosti o formalnem pritožbenem postopku za Tokyo 2020 Paralympic Wheelchair Tennis bodo znane pred koncem julija.

Preberi več