prijava_e
Novica

Dodatni preventivni ukrepi za organizatorje tekmovanj pod okriljem Tenis Slovenija


TS


Spoštovani organizatorji tekmovanj pod okriljem Tenis Slovenije, pripravili smo preventivne ukrepe, da se še dodatno zavarujemo v primeru, če bi prišlo do okužbe.

Zato vam v spodnjih alinejah ponovno pošiljamo povzetek priporočil in smernice glede organizacije teniških tekmovanj.

- Pri organizaciji tekmovanj je potrebno upoštevati, da je v danem trenutku na prireditvenem prostoru prisotnih največ 50 oseb. Glede na spremenjen odlok o začasni splošni omejitvi oz. prepovedi zbiranja ljudi, kateri začasno prepoveduje zbiranje več kot 10 ljudi, a v kolikor organizator razpolaga s seznamom prisotnih, je možno tudi zbiranje do 50 ljudi. Ker smo poskrbeli za prilagojen koledar tekmovanj in so hkrati vselej znana imena večine udeležencev, verjamemo, da tekmovanja lahko brez težav izpeljemo.

· Vsak organizator tekmovanja naj natisne in izpostavi žrebno listo tekmovalcev, ki se nahaja na spletni strani poleg podatkov o tekmovanju. Spremljevalci pa naj se vpišejo v seznam udeležencev dogodka, ki se nahaja v priponki.

· Prireditveni prostor zajema teniška igrišča, tribune, gostinski lokal (v kolikor z njim obratuje teniški klub). V primeru, da gostinski lokal ni v lasti teniškega kluba oziroma je v najemu, se smatra, da lokal ni del prireditvenega prostora. V vsakem primeru točenje alkohola nad 15 promilov ni dovoljeno uro pred pričetkom tekmovanja in med samim tekmovanjem.

· Organizator tekmovanja je dolžan onemogočiti dostop na tribune (predlagamo, da na vstopnih točkah s trakovi preprečite dostop).

· Tenis Slovenija je poskrbela za prilagojen koledar tekmovanj, saj so tekmovanja za oba spola razdeljena na različni lokaciji, prav tako bodo sodniki prilagodili urnik glede na število prijavljenih tekmovalcev na posamezno tekmovanje. Pomembno je, da se skupine med seboj ne srečajo. Organizator je dolžan poskrbeti, da prva skupina pravočasno zapusti prireditveni prostor oziroma, da na prizorišču v danem trenutku ni več kot 50 oseb hkrati.

· Potrebno je upoštevati preventivne ukrepe in higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom z prireditve in dogodke.

· V primeru, da je na dogodku pristnih več kot 50 oseb je potrebno pridobiti pozitivno mnenje NIJZ in dogodek prijaviti na policiji oziroma tudi na Upravni enoti v kolikor gre za mednarodno tekmovanje.

V primeru dodatnih vprašanj ali težav smo vam v pisarni Tenis Slovenije vedno na razpolago. Kontaktna številka je 031 710 303.

Hvala, ker nam pomagate ohranjati teniška igrišča varna.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.