Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Tenis Slovenija poskrbela za prilagojen koledar tekmovanj, organizator pa mora onemogočiti dostop na tribune


TS, 8.7.2020 20:21:00

Danes, 8. julija, je preko programa Zoom potekal pomemben sestanek o podrobnostih in pasteh glede organizacije teniških tekmovanj. Turnirji zaenkrat ostajajo po razporedu, a potrebno bo upoštevati kar nekaj ukrepov.Sestanek, na katerem je v vlogi gostje sodelovala tudi Ditka Djogić, inšpektorica na inšpektoratu za šolstvo in šport, je postregel z velikim številom pomembnih informacij. Vlada je sicer danes spremenila odlok o začasni splošni omejitvi oz. prepovedi zbiranja ljudi. Ta začasno prepoveduje zbiranje več kot 10 ljudi, a v kolikor organizator razpolaga s seznamom prisotnih, je možno tudi zbiranje do 50 ljudi. Ker je Tenis Slovenija poskrbela za prilagojen koledar tekmovanj in vselej razpolaga z ustreznim seznamom, turnirji zaenkrat ostajajo po razporedu. 


Povzetek sestanka:


- Pri organizaciji tekmovanj je potrebno upoštevati, da je v danem trenutku na prireditvenem prostoru prisotnih največ 50 oseb.


- Prireditveni prostor zajema teniška igrišča, tribune, gostinski lokal (v kolikor z njim obratuje teniški klub). V primeru, da gostinski lokal ni v lasti teniškega kluba oziroma je v najemu, se smatra, da lokal ni del prireditvenega prostora. V vsakem primeru točenje alkohola nad 15 promilov ni dovoljeno uro pred pričetkom tekmovanja in med samim tekmovanjem.


- Organizator tekmovanja je dolžan onemogočiti dostop na tribune (predlagamo, da na vstopnih točkah s trakovi preprečite dostop).


- Tenis Slovenija je poskrbela za prilagojen koledar tekmovanj, saj so tekmovanja za oba spola razdeljena na različni lokaciji, prav tako bodo sodniki prilagodili urnik glede na število prijavljenih tekmovalcev na posamezno tekmovanje. Pomembno je, da se skupine med seboj ne srečajo. Organizator je dolžan poskrbeti, da prva skupina pravočasno zapusti prireditveni prostor oziroma, da na prizorišču v danem trenutku ni več kot 50 oseb hkrati.


- Potrebno je upoštevati preventivne ukrepe in higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom z prireditve in dogodke.


- V primeru, da je na dogodku pristnih več kot 50 oseb je potrebno pridobiti pozitivno mnenje NIJZ in dogodek prijaviti na policiji oziroma tudi na Upravni enoti v kolikor gre za mednarodno tekmovanje.


- Mednarodna mladinska tekmovanja ITF Juniors so odpovedana do 31. avgusta 2020. V naslednjih dneh pričakujemo podobno odločitev tudi s strani Tennis Europe. Seveda vas o slednjem nemudoma obvestimo.


Dodatno obvestilo:

Vsak organizator naj natisne in izpostavi žrebno listo tekmovalcev, ki se nahaja na spletni strani poleg podatkov o tekmovanju. Spremljevalci pa se bodo vpisali v seznam udeležencev dogodka, ki ga bo pripravil organizator tekmovanja.


Za kakršnakoli vprašanja ali pomoč je teniškim klubom na voljo osebje v pisarnah Tenis Slovenije.

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.